Domaća kuhinja

Što je to istarska kuhinja? Jesu li to, jela koja su u davnini jeli istarski težaci? Ili, pak ona priređivana nekad u patricijskim kućama? A nije li to, ipak, hrana koja se danas nalazi u istarskim blagovaonicama? Bogatstvo te kuhinje nije malo. Burna istarska prošlost ostavila je traga i u kulinarstvu. Razne su se tradicije ispreplele u pučkoj kuhinji, kojoj je osnova u prirodi (aromatični začini, divlje raslinje, povrće, plodovi mora ...), a unijeti su i utjecaji franačke i njemačke feudalne vlasti, romanskih jela te kuhinje koja je od VII. stoljeća pristizala sa slavenskim stanovništvom iz prirodnog zaleđa. Ipak, sva jela koja su stigla u ovo podneblje dobila su karakterističan pečat. Osnovne bi značajke istarske hrane, u grubom opisu, bile: prevaga kuhanih nad pečenim jelima, dosta začina, puno samoniklog bilja, dosta ribe, ocat je obvezatno vinski a ulje maslinovo, dok je vino važan sastojak pri kuhanju...

Pripremu jela oduvijek je karakterizirala izuzetna mašta, jer - s malo sastojaka potrebno je uložiti izuzetno puno ljubavi, truda i nadasve kuharske mašte kako bi se jelo učinilo još privlačnijim.

» www.istria-gourmet.com

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • World's 2nd Best Olive Oil Producing Region

  • 20 Best World Destionations 10 Best Summer Trips

  • Best of Europe: Top 15 Food & Wine Destionations

  • Best Life Changing Trips

  • Top 10 Off the Path Wine Regions

  • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

  • Destionation Award 2013 Beach Holidays

Istra i u 2014 . nastavlja s renomeom kao jedna od vrhunskih svjetskih destinacija nakon što je dobila niz priznanja od strane vodećih turističkih vodiča poput Lonely Planeta i National Geographic Travelera. Istarski poluotok je i dalje hvaljen od strane najpoznatijih turističkih vodiča i novinara.

Call CenterInformacije i rezervacije

+385 52 880088

  • Brošure
  • Newsletter
  • Booking

    Booking

Booking