Parkfest

Ukoliko se ne možete odlučiti u kojem periodu posjetiti Novigrad, učinite to krajem lipnja kako ne bi propustili jedan od najvećih festivala u ovom dijelu Istre - PARKFEST- festival zvuka. Desetak novigradskih parkova pretvara se u pozornicu, okupljajući tijekom cijelog dana razne kulturne stvaraoce s ciljem proizvodnje buke... ili možda tišine. Kao i svake godine, nastupit će mnoga poznata imena glazbene i umjetničke scene a prilika se daje i mladim neafirmiranim stvaraocima (glazbenicima, umjetnicima, glumcima, djeci...).

Na temu zvuka, isprovocirati će se stvaranje
- dramskih predstava
- radionica za djecu
- radionica yoge (zvučnih mantri)
- umjetničkih instalacija i performansa
i naravno, same glazbe - odnosno koncerata. 

Parkfest je nastao iz strasti prema glazbi, druženju, Novigradu. Stvaraju ga već deset godina zaljubljenici u razne oblike umjetničkog i društvenog djelovanja, okupljeni oko udruge 'Mokar prst'.  Članovi udruge predstavit će se i nastupima u vlastitoj režiji - izvedbom zvučnih instalacija i performansa.

S obzirom na 'open-air' karakteristiku festivala, odnosno odvijanje festivala u javnim prostorima grada, radi se o vrlo specifičnom festivalu zvuka koji podrazumijeva i svu heterogenost uličnog života. Dostupan je svakome, ulazi na sva događanja su besplatni, a posebno je naglašena interakcija s publikom i mogućnost sudjelovanja publike u raznim aktivnostima. Budite i vi dio priče o kojoj će se pričati...

Prikaži