Kestenijada

Listopad je u Oprtlju u znaku kestena kojemu je posvećena i Kestenijada. Prva manifestacija takve vrste u Istri posjetiteljima pruža mogućnost uživanja u ovom tipičnom jesenskom plodu koji raste u šumama oprtaljskog kraja.

Manifestacija se odvija u Oprtlju, na četiri sadržajno različite lokacije no međusobno povezane temom kestena i bogatstva jesenskih plodova. Na trgu kod župne crkve slastičari i slastičarsko-pekarski obrti će predstaviti slatku stranu gastronomske ponude na bazi kestena. Za sve zainteresirane se organiziraju i slastičarske radionice. Na istoj lokaciji će svoje proizvode predstaviti proizvođači poljoprivrednih proizvoda sa područja Općine Oprtalj.

U Lođi su smještene dvije već tradicionalne izložbe, one lovačkih trofeja i gljiva te izložba radova sudionika male likovne kolonije. Na trgu kod Lođe moći će se degustirati slana jela na bazi kestena kao i kotlići od gljiva i divljači koji se pripremaju pred posjetiteljima. Sirovi i pečeni kesteni pripremat će se i prodavati na više lokacija, uz veliku pečenjaru na trgu kod Lođe u kojoj će se na vatri peći kesteni. Dječji program osmišljen je u parkiću uz razne ulične zabavljače, predstave i kreativne radionice.

U listopadu dođite u Oprtalj udahnuti malo svježeg zraka te provedite ugodan jesenski dan uz porciju pečenih kestena i čašu mladog vina.

O eventu:

11. sajam kestena i jela i proizvoda od kestena

Lokacija:

  • Oprtalj-Portole

Datumi:

  • 13.10.19

Kontakt:

Stranica:

Prikaži