58. festival hrvatskih kazališnih amatera

Pazinska publika imat će priliku pogledati čak 10 izvrsnih predstava, a ulaz na sve predstave bit će besplatan.
Amaterska kazališta i skupine iz Rijeke, Pakraca, Zeline, Šibovca, Novog Marofa, Petrinje, Koprivnice, Zaboka, Peteranca i Novigrada izvest će predstave različitih poetika, a program nudi predstave za svačiji ukus.

U petak, 11. svibnja, nakon svečanog otvaranja Festivala s početkom u 17:30 sati, koje će nastupom uveličati Mješoviti pjevački zbor „Roženice“, na sceni Spomen doma nastupit će Glumačka sekcija KPD-a „Sloga“ iz Pakraca s predstavom „Roza roz“. Predstava je namijenjena višim razredima osnovnih škola te srednjoškolcima, ali i svoj zainteresiranoj publici koja želi pogledati poučnu predstavu o svijetu mladih u današnjem vremenu.
U 20:00 h slijedi predstava „Izgubljena savjest“ u izvođenju kazališne grupe Viktora Cara Emina iz Rijeke.

Bogati subotnji program (12. 5.) počinje u 16:00 h s urnebesnom komedijom „Više sreće drugi put“ Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA. U 17:30 slijedi predstava „Intervju“ Dramske skupine Češke besede Šibovac, a u 18:15 h publika će moći pogledati predstavu „Flekica“ Dramske družine KUD-a „Marof“ iz Novog Marofa.
U 20:00 h publiku će zasigurno zabaviti „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ u izvođenju mladog ansambla Dramskog studija „Petrinjski akordi“.

U nedjelju, 13. svibnja festivalski program počinje u 12:00 h s predstavom „Majčin pepeo“ Udruge za promicanje kreativnih aktivnosti ERROR iz Novigrada. U 14:00 na scenu Spomen doma stupa Dramski studio Ludens teatra iz Koprivnice s predstavom „Ispod površine“. U 15:30 slijedi komedija „Zemlja“ u izvođenju Dramske udruge „Kaj“ iz Zaboka.
Pazinski festivalski program zatvorit će  KUD „Mudlin“ iz Peteranca s predstavom „Učitelj“ koja igra u nedjelju u 17:30 h.

Prikaži