Karneval u Puli

Poželite li na trenutak biti netko drugi tada je Pulski karneval pravo mjesto za vas. Tradicionalno se održava u vrijeme prije početka korizme, a maškare 17. siječnja od gradonačelnika preuzimaju ključeve Grada. Obećaju svašta, onako kako i maškarama priliči, reagirajući često na aktualne teme i događanja.

Najzanimljivije je redovito tijekom maškarane povorke kada više stotina maškara prodefilira gradom, 2017. godine bilo ih je više od 600 iz Hrvatske i Slovenije, i zabavljale su Puljane i turiste u gradu, a potom i na maskenbalu.

Prema programu skupljanje karnevalskih grupa počet će u jutarnjim satima na Karolini, odakle će u 11.30 sati maškarana povorka krenuti, pored Arene, gdje će biti prvo predstavljanje maškara, do trga Portarata gdje će biti organizirano glavno predstavljanje maškaranih grupa. Nakon Portarate maškare će nastaviti ulicom Sergijevaca i Kandlerovom do Karoline gdje će biti nastavljeno druženje maškaranih grupa.

Svim sudionicima Karnevala biti će osiguran ručak na Karolini a nakon toga, s početkom u 15 sati na istoj lokaciji slijedi veliki maskenbal za sve maškarane i nemaškarane posjetitelje Karnevala (u slučaju kiše u Circolu). Ove godine zabavljat će nas Mauro Staraj & La Banda.

Dan uoči Pepelnice ili Čiste srijede, 13. veljače karnevalska događanja završavaju paljenjem pusta -  slamnate lutke (čovjeka) krivog za sve nedaće.

O eventu:

Karnevalska povorka

Lokacija:

  • Trg Portarata, Giardini / Pula-Pola

Datumi:

  • 03.02.18

Kontakt:

  • TZ Pula
  • Forum 3

Stranica:

Prikaži