Musica sacra preko granica

Festival „Musica sacra über die Grenzen“ (Musica Sacra preko granica) kojeg je dirigent Manfred Linsbauer prije više od 20 godina pokrenuo s idejom da stanovnici Austrije i susjednih zemalja zajedno stvaraju glazbu, u 2015. se po prvi puta održao u Hrvatskoj. Zemlje domaćini dosadašnjih izdanja Musice Sacre bile su Austrija, Češka, Slovačka, Italija i Slovenija, a zahvaljujući Maistri i mješovitom pjevačkom zboru Roženice iz Pazina, na kartu festivala ucrtala se i Hrvatska s tendencijom da postane njegov tradicionalni domaćin.

U 2018. godini će se festival održati od 12.-14. listopada gdje će tijekom trodnevnog programa realizirati koncerti sakralne glazbe u Vrsaru i Rovinju uz jedan koncert prijateljstva u Pazinu.

Festival će započeti svečanim koncertom otvaranja u Vrsaru u Crkvi sv. Marije od mora u petak 12. listopada u 20:00 sati na kojem će se predstaviti izabrani predstavnik Hrvatske, mješoviti zbor Capella Odak iz Zagreba. U subotu 13. listopada će se održati koncert prijateljstva u Pazinu, u maloj dvorani Spomen doma s početkom u 18 sati. Pokrovitelj i suorganizator tog koncerta je Pučko otvoreno učilište Pazin a koncertom će se obilježiti Međunarodni dan zborskog pjevanja.

U nedjelju 14. listopada program započinje pjevanjem zborova na misi u Župnoj crkvi u Vrsaru u 11 sati a završava svečanim koncertom u 16 sati u veličanstvenoj Crkvi Sv. Eufemije u Rovinju kada će se zborovi predstaviti zasebnim sakralnim djelima te zajedničkim glazbenim programom u sklopu kojeg će izvesti skladbe Zdravo Marijo Ivana Pl. Zajca, Mozartov Ave Verum Corpus i Laudate omnes gentes Gerharda Lagrangea što je ujedno i himna ovog festivala.

Više od 150 pjevača će u 3 dana festivala muzicirati na 3 koncerta te će, putujući Istrom, upoznati i posjetiti zanimljivosti naše destinacije.

PROGRAM FESTIVALA:

Petak  12.10.2018.
20:00 Svečani koncert otvorenja u Crkvi sv. Marije od mora, Vrsar

Subota 13.10.2018.
10:00 Radionica vokalne tehnike u resortu Belvedere
18:30 Koncert prijateljstva u Spomen domu, Pazin

Nedjelja 14.10.2018.
16:00 Musica Sacra koncert u Crkvi Sv. Eufemije u Rovinju

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

O eventu:

Festival sakralne glazbe

Lokacija:

  • Crkva sv. Eufemije / Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 11.10. - 14.10.18

Kontakt:

Stranica:

Prikaži