Rabac Open Air - Festival of Life

Rabac Open Air festival ponovno dolazi u Rabac koji će od 16. lipnja do 30. kolovoza postati omiljena ljetna destinacija svim ljubiteljima glazbe, kazališta i ostalih zabavno-edukativnih ljetnih programa.

Ovogodišnji glazbeni program festivala Rabac Open Air počinje 6. srpnja koncertom kultnog hrvatskog rock benda Psihomodo pop koji ove godine slavi 30. rođendan. Mnogima omiljeni hrvatski rockeri dobro će „protresti“ publiku u Rapcu poznatim hitovima i time ih uvesti u veselo festivalsko ljeto. Dok će festival svojim nastupom zatvoriti jedan od najzanimljivijih sastava na regionalnoj glazbenoj sceni, grupa The Frajle.

Program Rabac Open Aira podijeljen je u četiri kategorije i odvijat će se na više lokacija tijekom lipnja, srpnja i kolovoza.

Program Special Events, osim koncerata otvorenja i zatvaranja festivala, ove godine u Rabac dovodi posve novo događanje - petkom će tako Sundance Beach Club ugostiti tribute bendove u okviru Sundance Tribute festivala. Zanimljiva događanja u obližnjem Labinu tako će dodatno upotpuniti Special Events program i povezati Labin i Rabac, kroz raznovrstan sadržaj u obliku festivala dokumentarnog filma, Shpeena Dox, noćnog razgleda Starog grada Labina utorkom te prekrasnog događanja na Špini, Labin Jazz festivala.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom posjetitelje u parku ispod hotela Valamar Sanfior čekaju besplatne projekcije obiteljskih i animiranih filmova Open Air Cinema u sklopu programa Cinema and Theatre. Subotom će se ponovno tražiti mjesto više za Istra Inspirit, popularnu scensko-edukativnu atrakciju koja će oduševiti sve uzraste uzbudljivom gusarskom pričom u parku ispod Hotela Valamar Sanfior i atraktivnim fire showom na stijenama ispod svjetionika.

Utorak je dan za Circus in the City unutar programa Street Performance. Posjetitelji će moći uživati u performansima brojnih žonglera, hodača na štulama te plesača na svili koji će zabavljati prolaznike i turiste uz more. Nakon promenade gradom, na ljetnoj pozornici kod svjetionika ispod hotela Valamar Sanfior održat će se atraktivni Cabaret Show. Najmlađima će i ove godine nedjelja biti omiljeni dan, dan rezerviran za interaktivni program Bal princeza. Mališani će se u parku ispod hotela Valamar Sanfior družiti s princezom i princem, fotografirati se s omiljenim likovima iz crtanih filmova te sudjelovati u plesnoj radionici ili maloj školi mačevanja.

Glazbeni program Street Music srijedom će spajati melodije urbanog rocka i smooth jazza lokalnih glazbenika na nekoliko punktova od Rabac Rive pa sve do Movie Lounge Bara.

» www.rabacopenair.com
» FB_Rabac Open Air

Prikaži