Večeri Karigadora

Zamislite opuštenu ljetnu večer uz more, dobro društvo, miris svježe ribe s roštilja i zvuk harmonike. Posjetite Večeri Karigadora i uživajte u mediteranskom ugođaju. Riblji specijaliteti, istarsko vino i tradicijski proizvodi uz živu glazbu začinit će doživljaj inače mirnog i romantičnog Karigadora.

Najveća je to proslava u ovom mirnom ribarskom mjestu između Umaga i Novigrada koja oživi cijeli zaljev i obližnje turističke kampove.

Imućni Rimljani na ovim su obalama gradili svoje vile za odmor dok je samo mjesto zbog jedinstvenog položaja uz plitki zaljev stoljećima služilo kao luka za razmjenu između Istre i Venecije. Tako je nastao i naziv Karigador što na talijanskom dijalektu znači „zlatna ukrcajna luka“.

U novije vrijeme stanovnici otvaraju svoje domove gostima koji žele ovdje provesti svoj odmor, dok je u očuvanom zelenilu pored mora otvoren veliki kamp za ljubitelje prirode.

Večeri Karigadora jamče ugodno opuštanje na vrhuncu ljeta svim posjetiteljima - plaža je nadohvat ruke kao i odlična istarska vina, morski specijaliteti i živa glazba.

Trenuci za vječno pamćenje nastaju tijekom noćnog pohoda s bakljama koji počinje u 21h kad se obilaze najljepši dijelovi karigadorske obale. Polazak je ispred info punkta TZO Brtonigla kod Eko-parka a cilj mol u Karigadoru.

Uređenom šetnicom uz samo more stići ćete do fešte gdje će vas okružiti žamor gomile i neodoljivi mirisi specijaliteta, dok uživate u morskim delicijama uz vinsku zdravicu uz živu glazbu.

Prikaži