Dani švoja

14.10.2017 - 28.11.2017

Umag-Umago, Novigrad-Cittanova, Buje-Buie, Brtonigla-Verteneglio
h

Gastronomska manifestacija

Sjeverozapadna Istra svaki put iznova osvaja gosta opojnim okusima i mirisima, skrivenim mjestima ili manifestacijama.
Ako ovdje boravite na jesen, iskoristite priliku i kušajte bogatu ponudu jela na bazi ribe list. Ova vrhunska bijela riba lokalno se naziva švoj pa otud i naziv manifestacije.

Dani švoja traju mjesec dana, odvijaju se po restoranima i konobama Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle koji tih dana nude menije s najmanje četiri slijeda na bazi lista, i uz to poslužuju kvalitetna vina i maslinova ulja lokalnog područja.

Švoj tako postaje nadahnuće, inspirirajući kuhare na nove kreacije i kombinacije - chefovi streme novim dostignućima i puštaju mašti na volju, odnoseći gastronomske doživljaje na nove razine, a sve u slavu plemenitoj ribi svojstvenoj upravo sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka.

List tada sja u punom sjaju, i dodaje još jednu dimenziju bogatom tkanju istarske kuhinje.
Dobar tek!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

  • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking