Kalendar događanja

 • Fešta od sipa

  25.05.2018

  Funtana-Fontane, Riva

  Gastronomska manifestacija

  18:00 - 01:00 h

  Riva

  Gastronomska manifestacija

  Pučka i tradicionalna fešta popraćena bogatim kulturno zabavnim programom i gastronomskom ponudom. Natjecanje u pripremi brodeta od sipa. Ocjenjivanie i dodjela nagrada najboljim kuharima.

  Info:

  TZ Funtana
  +385 (0)52 445 119
  info@istria-funtana.com

  Opširnije
 • Run.Eat.Drink: Run 4 teran

  26.05.2018

  Šišan-Sissano, Wine & food station Trapan

  Sport i gastronomija

  16:00 h

  Wine & food station Trapan
  Giordano Dobran 63, Šišan

  Sport i gastronomija

  Nit vodilja ovog hedonističkog doživljaja je pomalo neobično sljubljivanje - gastronomije i pokreta! Kroz nezaboravne pitoreskne krajolike, serija utrka Run.Eat.Drink. nudi poseban doživljaj kušanja izvornih istarskih proizvoda u kombinaciji s trčanjem u prirodnom okruženju.

  » FB

  Info:

  Udruga kineziologa Pula

  Opširnije
 • Dvigrad outdoor weekend

  26.05.2018 - 27.05.2018

  Kanfanar-Canfanaro

  Trekking & trail utrke


  Trekking & trail utrke

  Željeli biste na aktivan način provesti jedan proljetni vikend, a nemate ideju kako? Ili ste možda aktivni trkač željan uzbudljive utrke? SRK Alba organizira trkački događaj Dvigrad outdoor weekend na području Kanfanara i njegove okolice 26. i 27. svibnja.

  Ljepotu srednjovjekovnog grada Dvigrada moći ćete doživjeti uz orijentacijske vještine u kategorijama Ultra ili Challenger, a za trkačke početnike u ponudi je i kategorija Light. Sve su kategorije trekking formata pa će Vas snalažljivost na karti provesti kroz najljepše dijelove Kanfanara i otkriti vam skrivene ljepote središnje Istre.

  Dužina Ultre je 40-ak km dok će spretni orijentaši na Challengeru skupiti oko 25 km a u Light kategoriji 11 km. Budući da se ove godine događaj proširio na cijeli vikend, drugog će se dana održati i trail za one s viškom energije i ljubitelje klasičnog trčanja bez karte. Na označenoj stazi dugoj 10 km nećete morati brinuti o kartama i kompasima već ćete imati priliku razgledati prirodu i uživati u aktivnom danu.

  Utrke su namijenjene svima, kako vrsnim trkačima tako i strastvenim, pa izgovor za taj vikend nemojte tražiti u svojoj formi. Organizator će vam tijekom utrke osigurati okrijepne stanice, a u cilju će vam energiju vratiti toplim obrokom. One najbolje čekaju nagrade sponzora, dok će svakog natjecatelja krasiti službena majica utrke. Sve informacije o utrci možete pronaći na stranici www.dvigradtrek.srk-alba.hr, a prijave se odvijaju putem stotinke.hr i otvorene su od početka veljače.

  Pripremite svoje kompase za ovu proljetnu avanturu i dopustite da vas domaćini upoznaju s najljepšim dijelovima svoga kraja. Vidimo se pod zidinama Dvigrada.

  Subota 26.05.
  Dvigrad trek
  Kategorije:
  Ultra 40 km
  Challenger 25 km
  Light 10 km

  Nedjelja 27.05.
  Kanfanar trail
  10 km
  Obiteljska orijentacija Kanfanar

  Info:

  SRK Alba
  Presika 51a, Labin
  dvigradtrek@gmail.com

  Opširnije
 • 3. Festival kvarnerskog škampa

  26.05.2018

  Rabac, Riva

  18:00 - 23:00 h

  Riva

  Saznajte zbog čega je kvarnerski škamp jedna od najcjenjenijih poslastica mediteranske kuhinje te posjetite ovogodišnji 3. Festival kvarnerskog škampa koji će se održati 26. svibnja 2018. godine u Rapcu (Istra).
  Gastro manifestacija na kojoj ugostitelji spravljaju jela isključivo od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane lokalnih ribara, članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba“. Uz kvarnerske škampe, posjetitelji Festivala moći će kušati vina lokalnih nagrađenih vinara, a sve uz glazbenu animaciju.

  Info:

  Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Alba

  Opširnije
 • Brtonigla wine day

  27.05.2018

  Brtonigla-Verteneglio

  Dan otvorenih vinskih podruma i obilazak podruma vlakićem


  Dan otvorenih vinskih podruma i obilazak podruma vlakićem

  Posljednje nedjelje u svibnju vinari širom otvaraju vrata svojih carstava i, od jutra do večeri, nude ono najbolje iz svoje radinosti - vrhunsko istarsko vino, dočekujući rijeke gostiju i degustatora s mnogo elana i pažnje.

  Ne propustite vinski itinerer turističkim vlakićem u okviru Dana otvorenih vinskih podruma u Istri!

  Polazak vlakića predviđen je u dva termina, odnosno prvi u 14 h, dok će drugi obilazak podruma krenuti u 16 h. Na obilazak podruma kreće se iz Brtonigle, ispred ureda turističke zajednice (zgrada budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva), te uključuje ukupno 4 stanice.

  Vinari koji su se priključili ovoj inicijativi i čije će podrume obilaziti vlakić jesu: Vina Vinerino, Veralda, Vina Cattunar i F&F Ravalico.

  Cijena čaše za degustaciju i vožnje vlakićem iznosi 50,00 kn za odrasle, dok je sama vožnja vlakićem za djecu do 14 godina 20,00 kn.

  Posebna napomen: broj mjesta je ograničen te slučaju lošeg vremena vožnja vlakićem se otkazuje.

  Info:

  TZ Brtonigla
  Mlinska 2 T. +385 (0)52 774 307
  info@istria-brtonigla.com

  Opširnije
 • Ex tempore IstrArt

  27.05.2018

  Buje-Buie, Starogradska jezgra

  Međunarodni likovni natječaj

  Starogradska jezgra

  Međunarodni likovni natječaj

  Pučko otvoreno učilište Buje, Grad Buje i Turistička zajednica Grada Buja organiziraju Međunarodni slikarski natječaj “IstrArt” kojim se obilježava dan Sv. Servula, zaštitnika Grada Buja. 
  Natječaj je u kategoriji EX-TEMPORE.

  Info:

  POU Buje, TZ Buje
  +385 52 773 075

  Opširnije
 • Wine day - Dan vina

  27.05.2018

  Vinske ceste Istre

  Dan otvorenih vinskih podruma u Istri

  10:00 - 19:00 h


  Dan otvorenih vinskih podruma u Istri

  Nakon najvažnijeg vinskog događaja u Istri, Vinistre, bliži se također važan, 19. po redu Wine Day - Dan otvorenih vinskih podruma u Istri, koji će se održati 27. svibnja od 10 do 19 sati u sedamdesetak vinskih podruma diljem Istre.

  Projekt se iz godine u godinu unaprjeđuje i usavršava te slobodno možemo ustvrditi kako je posljednja nedjelja u svibnju već tradicionalno postala prepoznatljiva po vinu i vinarima koji toga dana prezentiraju svoju ponudu odnosno svoj vinski itinerar te tako zajednički doprinose kreiranju imidža Istre kao prepoznatljive vinske regije.

  Posljednju nedjelju u svibnju i ove godine provedite u Istri uz vedar vinski dan!

  » Preuzmite letak s popisom vinara koji sudjeluju u Danu vina [pdf]
  » Opširnije o Danu vina

  Info:

  Vinistra & TZ Istre
  T. +385 (0)52 88 00 88
  info@istra.hr

  Opširnije

Pregled 25 - 36 od ukupno 783

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking