Kalendar događanja

 • Mrkat istrijanskega dela

  23.09.2017 - 24.09.2017

  Svetvinčenat

  Sajam starih zanata i izložba istarskih suvenira uz kulturno-umjetnički program


  Sajam starih zanata i izložba istarskih suvenira uz kulturno-umjetnički program

  Zamišljena kao smotra istarskog suvenira, manifestacija okuplja izrađivače autohtonih istarskih suvenira te obrtnike starih tradicijskih zanata. Postala je tradicionalnom manifestacijom koja svake godine privlači sve veći broj izlagača, sudionika i posjetitelja.

  Info:

  TZ Svetvinčenat
  Svetvinčenat 20 T.: +385 (0)52 560 349
  info@istria-svetvincenat.com

  Opširnije
 • Vrsar Porto Fest

  23.09.2017

  Vrsar-Orsera, Riva

  Spoj tradicionalnog i suvremenog u istarskim kulinarskim specijalitetima

  18:00 h

  Riva

  Spoj tradicionalnog i suvremenog u istarskim kulinarskim specijalitetima

  Novi festival kojim se nastoji sačuvati i njegovati lokalna tradicija, te potaknuti zaštita i vrednovanje autohtonih specijaliteta , kao i poticati lokalne ugostiteljena ustrajnost u očuvanje tradicije i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

  Na samoj rivi u Vrsaru održat će se manifestacija kojom se nastoji spojiti tradicionalno i suvremeno u istarskoj ponudi kuhinjskih specijaliteta, pića i koktela.

  Brojni posjetitelji će uz promotivne cijene moći uživati u moru okusana bazi mesa, ribe, pašte... dok ih u drugom dijelu očekuje more zabave uz živu glazbu, odlična vina, domaće rakije i ukusno pripremljene koktele. 

  Info:

  Udruga Ugostitelja Vrsar
  +385 91 20 62 955
  paulosverko@yahoo.it

  Opširnije
 • Istra Wine & Walk - By the Sea

  23.09.2017

  Novigrad-Cittanova


  Pozivamo vas da prvi dan jeseni, 23. rujna, ove godine obilježite i provedete na najbolji mogući način - uživajući u šetnji prirodom, kroz prekrasne jesenske vedute vinograda i maslinika sjeverozapadne Istre, smještenih nadomak mora, ali i uživajući u plodovima koje nam priroda, uz pomoć vrijednih ljudskih ruku, tako nesebično daruje. Pozivamo vas na Wine&Walk by the sea!

  Ovo cjelodnovno druženje s prirodom, u trenucima kada je ona najljepša i najizdašnija, spojit će rekreativnu šetnju okolicom Novigrada, stazama uz ovdašnje vinograde, maslinike i druge atraktivne lokacije, s eno-gastronomskim doživljajem na nekoliko okrjepnih stanica, wine&food pointa, duž 10-ak kilometara duge staze.

  Start je predviđen u jutarnjim satima u blizini novigradskog hotela Aminess Maestral, gdje će se sudionici prijaviti, dobiti degustacijsku čašu i bonove, mapu staze i sve potrebne upute, te krenuti u avanturu koja će ih uz šetnju s pogledom na more i srednjovjekovne novigradske zidine dovesti do stare lučice Mandrač, u samoj povijesnoj jezgri grada. Tu će vas, u neposrednoj blizini tamošnjeg vinskog podruma s više desetljeća tradicije, dočekati prvi wine&food point, kao svojevrsna dobrodošlica i uvertira u ono što slijedi na ovom cjelodnevnom eno-gastronomskom pješačkom doživljaju za pamćenje. Šetnja se potom nastavlja stazom koja prolazi dijelom uz samu morsku obalu, te s vremenom ulazi u zaleđe Novigrada i prolazi kroz vinograde, maslinike, šumarke i druge atraktivne prirodne lokacije.

  Na samoj stazi dočekat će vas još nekoliko wine&food pointa, na kojima ćete ponovo uživati u  ponuđenim vinima i delicijskim zalogajima. Na tim će vas okrjepnim stanicama dočekati i sami vinari čija ćete vina kušati diljem staze, pa će to biti prigoda i za razgovor, pokoje pitanje i dodatnu informaciju o vrhunskim vinima u kojima ćete cijeloga dana uživati.

  Povratak u Novigrad i dolazak na cilj, smješten u središtu povijesne jezgre, u atraktivnom parku Novigradske biskupije, predviđen je u kasnijim poslijepodnevnim odnosno ranim večernjim satima. Ovdje sve sudionike pohoda, ali i sve druge posjetitelje, očekuje nastavak eno-gastronomskog druženja, uz degustaciju jela i vina, prigodnu glazbenu animaciju, te degustacijsko-prodajni sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira. Bit će tu i mala lutrija za sudionike manifestacije, pa će oni najsretniji, osim jedinstvenog doživljaja i uspomene na prvi Wine&Walk by the sea, sa sobom ponijeti i neku od memorabilija s ovog inspirativnog cjelodnevnog druženja.

  Dobro došli na prvi Wine&Walk by the sea!

  Info:

  TZ Novigrad-Cittanova
  Mandrač 29a T: +385 (0)52 758011
  info@istria-novigrad.com

  Opširnije
 • Fešta od milijuna

  24.09.2017

  Fažana-Fasana, Trg Sv. Kuzme i Damjana

  17:00 h

  Trg Sv. Kuzme i Damjana

  Na području Općine Fažana po prvi puta ostvareno 1.000.000 noćenja godišnje. Zahvaljujemo svima na uloženom trudu i suradnji u ostvarenju našeg prvog milijuna.

  Program fešte:
  - Trio Emanon
  - Nastup plesnih skupina DND
  - Društvene igre za sve generacije /Čovječe ne ljuti se, Briškula, trešete, Monopoly.../
  - „U svijetu robota“ – robotička radionica, Društvo za robotiku Istre
  - Foto izložba
  - Gastro domijenak      

  Info:

  TZ Fažana
  43. Istarske divizije 8 T: +385 52 383 727
  info@istria-fazana.com

  Opširnije
 • Terra Albona

  24.09.2017

  Labin, Stari grad

  4. rekreativna biciklistička vožnja

  10:00 h

  Stari grad

  4. rekreativna biciklistička vožnja

  Gastro-biciklistička vožnja Terra Albona manifestacija je koja je dokazala da je Labin u jesen 2016. i na proljeće 2017. godine bio jedno od najposjećenijih rekreativnih biciklističkih okupljanja Istre, ali i šire. Učešće je uzelo više od 300 biciklista svih uzrasta. Obitelji s djecom, mladi i starije generacije prešli su rutu od ukupno 29 kilometara kroz ruralni kraj Labinštine, uz jedinstvenu domaću eno i gastro ponudu.

  Jesensko izdanje manifestacije održat će se 24. rujna 2017. godine. Start manifestacije bit će na trgu u Starom gradu Labinu. Manifestacija će se ovoga puta održavati na dvije rute, obiteljskoj (25 km) i MTB ruti (35 km).

  Info:

  Grad Labin, BBK Istra Bike, LAG Istočna Istra
  +385 (0)99 357 6998
  info@lag-istocnaistra.hr

  Opširnije
 • Koncert

  26.09.2017

  Funtana, Crkva sv. Bernarda

  GUDAČKI KVARTET ''4STRINGS'', LJUBLJANA - Aleksander Rogina (violina),Viviana Rogina ( violina),Petar Njegovan (viola),  Valentin Rogina ( violončelo)

  20:00 h

  Crkva sv. Bernarda

  GUDAČKI KVARTET ''4STRINGS'', LJUBLJANA - Aleksander Rogina (violina),Viviana Rogina ( violina),Petar Njegovan (viola),  Valentin Rogina ( violončelo)

  Info:

  Funtana Tourist Board

  info@funtana.com

  Opširnije
 • 13. Foto Ex Tempore

  28.09.2017 - 30.09.2017

  Novigrad-Cittanova, Veliki trg

  Međunarodna fotografska manifestacija

  Veliki trg

  Međunarodna fotografska manifestacija

  Novigrad i istarski motivi u oku najboljih fotografa - tako se ukratko može opisati manifestacija Foto ex tempore.

  Riječ je o trodnevnom okupljanju fotografa koji sa svih strana svijeta pristižu u Novigrad. A zadaća je svima ista - uživati u istarskim motivima i ovjekovječiti ih fotografskim aparatom.

  Na otvorenom natječaju svake godine sudjeluje osamdesetak fotografa koji se nadmeću za izbor najbolje fotografije na zadanu temu. Iz njihovih su objektiva proteklih godina proizašle predivne fotografije na temu venecijanskog nasljeđa u Istri, motiva koji oslikavaju istarske mitove i legende, ali i na temu istarske enogastronomije.

  Iz Novigrada se kreće u fotografski lov po Istri, a nakon dva dana snimanja sudionici među svojim radovima izabiru tri najuspješnija koji se potom trećeg dana izlažu na novigradskoj rivi.

  Opširnije

Pregled 37 - 48 od ukupno 170

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking