Pazinska jama

Vrhunska atrakcija koja nije ostavila ravnodušnim Dante Alighieria, Julesa Vernea kao ni mnoge druge koji su imali prilike vidjeti to jedinstveno djelo prirode.

Stotinjak metara ispod najvećeg i najbolje sačuvanog srednjovjekovnog kaštela u Istri ponire najveća istarska ponornica Pazinčica u grotlu najmarkantnijeg primjera krške evolucije u Istri i široj okolici. Rijeka Pazinčica u svom toku formira brojne, veće ili manje, kaskade od kojih su najzanimljiviji Pazinski te Zarečki krov. Voda s ponora Pazinčice izbija na izvorima rijeke Raše i u Limskom kanalu.

Poučno pješačka staza dužine 1300 m omogućuje razgledavanje kanjona, a avantura započinje na Mostu Vršić u blizini Kaštela te vas vodi do obala Pazinčice. Slijedi uspinjanje blagim serpentinama do vidikovca 'Piramida' te dolazak na terasu Hotela Lovac, odakle se pruža nezaboravna panorama.

Razgledavanja je bez vodiča pa se uz stazu nalaze višejezični panoi iz kojih ćete saznati podatke o fenomenu krša, hidrografiji, biljnom svijetu ponora, legendama, istraživanjima i istraživačima.

Radno vrijeme i cijene poučno-pješačke staze:
VI - IX: 10:00 - 19:00
Odrasli: 20 kn
Djeca (do 12 godina): 10 kn

Ulaznice se kupuju kod zip-linea, u slučaju kiše ulaznice se ne naplaćuju, ulazi se na vlastitu odgovornost
Razgledavanje podzemlja nije uključeno.


» Ako ste ljubitelj adrenalina uđite u jamu s iskusnim speleolozima i istražite podzemni svijet u atraktivnoj speleoavanturi ili pak preletite Pazinsku jamu na zip-lineu!


Info:
Quadruvium
Karojba 57e, Karojba
M: +385 (0)91 543 77 18, +385 (0)91 168 31 

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

  • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking