Nacionalni park Brijuni

Brijuni, najpoznatije istarsko otočje koje ljepotom oduzima dah, dobro je poznato. No, da bi se u potpunosti spoznala njihova vrijednost i ljepota, moguće ih je sagledati i iz jedne druge perspektive, one podvodne. Brijunski akvatorij pruža idealne uvjete za ronjenje.

Uz razvedenu obalu i kristalno čisto more, raznovrstan podvodni svijet s atraktivnom florom i faunom krije i brojne zaštićene vrste. Podmorje Nacionalnog parka Brijuni nudi mogućnost za autonomno ronjenje i to kroz organizirano vođenje ronilačkih grupa. Širok raspon u odnosu na tematiku kao i u odnosu na dubinu udovoljit će brojnim ljubiteljima ronjenja. Podvodna poučna staza u uvali Verige na istočnoj strani Velog Brijuna predstavlja jedinstveni doživljaj prirodnih i arheoloških vrijednosti iznimno bogatog i sačuvanog podmorja NP Brijuni.

Staza, dužine oko 500 m, nije zahtjevna i namijenjena je posjetiteljima svih dobnih skupina.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking