Kalendar događanja

 • Oktoberfest by Valamar

  22.09.2017 - 30.09.2017

  Lanterna (Tar-Torre), Camping Lanterna

  Istarski Oktoberfest

  Camping Lanterna

  Istarski Oktoberfest

  Dobro pivo i vrhunske bavarske kobasice tik uz prekrasno kristalno plavo more… čini se samo kao san?! Oktoberfest by Valamar donosi muenchenski ugođaj na Jadransko more, zahvaljujući Valamar Rivieri, organizatoru događaja koji se pobrinuo da posjetiteljima ništa ne nedostaje. Manifestacija koja se održava tijekom tri dana na poluotoku Lanterna kraj Tara, obiluje tradicionalnim bavarskim specijalitetima, a začinjena je glazbom poznatih austrijskih i njemačkih izvođača.

  Da bi ugođaj bio potpun i veliki je šator uređen u bavarskom stilu, a zvijezda večeri, pivo, toči se u kriglama od jedne litre. Za sve znatiželjnike i pivoljupce organizirano je parkiralište, ali i autobusni prijevoz od Poreča do Lanterne, za nesmetan užitak u istarskom Oktoberfestu.

  Opširnije
 • Ribarska fešta

  22.09.2017

  Vrsar-Orsera, Riva

  Pučka fešta

  18:00 h

  Riva

  Pučka fešta

  Uživajte u vinu i sardelama, tradicionalnoj ribarskoj marendi, i provedite večer u odličnoj atmosferi na rivi u jednom od najljepših istarskih priobalnih gradića!
  Tijekom održavanja ribarskih fešti kušajte plodove iz Jadranskog mora, upoznajte se s istarskim folklorom i običajima te uživajte u veselom druženju uz glazbu i ples.

  Info:

  TZ Vrsar
  Obala maršala Tita 6 T/F. +385 (0)52 441 746
  info@istria-vrsar.com

  Opširnije
 • Sajam antikviteta i umjetnosti petkom

  22.09.2017

  Poreč-Parenzo, Viale

  Sajam međunarodnih izlagača starina - svaki petak

  07:00 - 17:00 h

  Viale

  Sajam međunarodnih izlagača starina - svaki petak

  Internacionalni izlagači starina (namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.)

  Info:

  HRVATSKA UDRUGA KOLEKCIONARA PREDMETA KULTURNE BAŠTINE, RIJEKA

  Opširnije
 • Slurp!

  23.09.2017

  Štinjan (Pula-Pola), Fort Punta Christo

  Glazbena manifestacija

  22:00 - 06:00 h

  Fort Punta Christo

  Glazbena manifestacija

  Opširnije
 • Pulska Xica

  23.09.2017

  Pula-Pola, Arena

  Gradska noćna utrka 5 i 10 km

  20:30 h

  Arena

  Gradska noćna utrka 5 i 10 km

  Startaju ispred drevnog amfiteatra, dive se Svjetlećim divovima, trče podzemnim gradskim tunelima Zerostrasse... trče i krug oko osvijetljenog rotora na ulazu u grad i konačno za svoj će trud biti nagrađeni prekrasnim medaljama na cilju u Areni.

  Pitate se o čemu se radi. Pa o Pulskoj Xici, noćnoj utrci gradom. Trči se na pet i deset kilometara, a trkači mogu uživati u prekrasnim noćnim vizurama grada, svjetlosnim instalacijama i jednom novom doživljaju.
  Dobrodošli!


  Info:

  Pula sport
  +385 (0)52 385 365
  info@pulasport.hr

  Opširnije
 • Festival sira & Naj-koza Istre

  23.09.2017 - 24.09.2017

  Svetvinčenat

  Gastronomska manifestacija i izbor Naj-koze Istre


  Gastronomska manifestacija i izbor Naj-koze Istre

  Sirari iz regije i šire predstavit će svoje kvalitetne i ekološke proizvode posjetiteljima festivala, ali i široj javnosti. U sklopu festivala priređen je bogat program kako za starije tako i za one najmlađe koji će moći uživati u pastirskim igrama. I ove će se godine održati tradicionalna manifestacija – izbor najkoze koja se održava sedamnaestu godinu za redom. Na popratnoj manifestaciji, Mrkatu istrijanskega dela posjetitelji će moći uživati u izložbi starih istarskih zanata i suvenira.

  Info:

  TZ Svetvinčenat
  Svetvinčenat 20 T.: +385 (0)52 560 349
  info@istria-svetvincenat.com

  Opširnije
 • Mrkat istrijanskega dela

  23.09.2017 - 24.09.2017

  Svetvinčenat

  Sajam starih zanata i izložba istarskih suvenira uz kulturno-umjetnički program


  Sajam starih zanata i izložba istarskih suvenira uz kulturno-umjetnički program

  Zamišljena kao smotra istarskog suvenira, manifestacija okuplja izrađivače autohtonih istarskih suvenira te obrtnike starih tradicijskih zanata. Postala je tradicionalnom manifestacijom koja svake godine privlači sve veći broj izlagača, sudionika i posjetitelja.

  Info:

  TZ Svetvinčenat
  Svetvinčenat 20 T.: +385 (0)52 560 349
  info@istria-svetvincenat.com

  Opširnije
 • Vrsar Porto Fest

  23.09.2017

  Vrsar-Orsera, Riva

  Spoj tradicionalnog i suvremenog u istarskim kulinarskim specijalitetima

  18:00 h

  Riva

  Spoj tradicionalnog i suvremenog u istarskim kulinarskim specijalitetima

  Novi festival kojim se nastoji sačuvati i njegovati lokalna tradicija, te potaknuti zaštita i vrednovanje autohtonih specijaliteta , kao i poticati lokalne ugostiteljena ustrajnost u očuvanje tradicije i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

  Na samoj rivi u Vrsaru održat će se manifestacija kojom se nastoji spojiti tradicionalno i suvremeno u istarskoj ponudi kuhinjskih specijaliteta, pića i koktela.

  Brojni posjetitelji će uz promotivne cijene moći uživati u moru okusana bazi mesa, ribe, pašte... dok ih u drugom dijelu očekuje more zabave uz živu glazbu, odlična vina, domaće rakije i ukusno pripremljene koktele. 

  Info:

  Udruga Ugostitelja Vrsar
  +385 91 20 62 955
  paulosverko@yahoo.it

  Opširnije
 • Istra Wine & Walk - By the Sea

  23.09.2017

  Novigrad-Cittanova


  Pozivamo vas da prvi dan jeseni, 23. rujna, ove godine obilježite i provedete na najbolji mogući način - uživajući u šetnji prirodom, kroz prekrasne jesenske vedute vinograda i maslinika sjeverozapadne Istre, smještenih nadomak mora, ali i uživajući u plodovima koje nam priroda, uz pomoć vrijednih ljudskih ruku, tako nesebično daruje. Pozivamo vas na Wine&Walk by the sea!

  Ovo cjelodnovno druženje s prirodom, u trenucima kada je ona najljepša i najizdašnija, spojit će rekreativnu šetnju okolicom Novigrada, stazama uz ovdašnje vinograde, maslinike i druge atraktivne lokacije, s eno-gastronomskim doživljajem na nekoliko okrjepnih stanica, wine&food pointa, duž 10-ak kilometara duge staze.

  Start je predviđen u jutarnjim satima u blizini novigradskog hotela Aminess Maestral, gdje će se sudionici prijaviti, dobiti degustacijsku čašu i bonove, mapu staze i sve potrebne upute, te krenuti u avanturu koja će ih uz šetnju s pogledom na more i srednjovjekovne novigradske zidine dovesti do stare lučice Mandrač, u samoj povijesnoj jezgri grada. Tu će vas, u neposrednoj blizini tamošnjeg vinskog podruma s više desetljeća tradicije, dočekati prvi wine&food point, kao svojevrsna dobrodošlica i uvertira u ono što slijedi na ovom cjelodnevnom eno-gastronomskom pješačkom doživljaju za pamćenje. Šetnja se potom nastavlja stazom koja prolazi dijelom uz samu morsku obalu, te s vremenom ulazi u zaleđe Novigrada i prolazi kroz vinograde, maslinike, šumarke i druge atraktivne prirodne lokacije.

  Na samoj stazi dočekat će vas još nekoliko wine&food pointa, na kojima ćete ponovo uživati u  ponuđenim vinima i delicijskim zalogajima. Na tim će vas okrjepnim stanicama dočekati i sami vinari čija ćete vina kušati diljem staze, pa će to biti prigoda i za razgovor, pokoje pitanje i dodatnu informaciju o vrhunskim vinima u kojima ćete cijeloga dana uživati.

  Povratak u Novigrad i dolazak na cilj, smješten u središtu povijesne jezgre, u atraktivnom parku Novigradske biskupije, predviđen je u kasnijim poslijepodnevnim odnosno ranim večernjim satima. Ovdje sve sudionike pohoda, ali i sve druge posjetitelje, očekuje nastavak eno-gastronomskog druženja, uz degustaciju jela i vina, prigodnu glazbenu animaciju, te degustacijsko-prodajni sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira. Bit će tu i mala lutrija za sudionike manifestacije, pa će oni najsretniji, osim jedinstvenog doživljaja i uspomene na prvi Wine&Walk by the sea, sa sobom ponijeti i neku od memorabilija s ovog inspirativnog cjelodnevnog druženja.

  Dobro došli na prvi Wine&Walk by the sea!

  Info:

  TZ Novigrad-Cittanova
  Mandrač 29a T: +385 (0)52 758011
  info@istria-novigrad.com

  Opširnije

Pregled 25 - 36 od ukupno 170

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking