Kalendar događanja

 • Stari samanj pod Kaštelom

  23.06.2017 - 24.06.2017

  Vrsar-Orsera, Stari grad

  Povijesni sajam uz gastronomsku ponudu i glazbeni program

  17:00 h

  Stari grad

  Povijesni sajam uz gastronomsku ponudu i glazbeni program

  Manifestacija Stari samanj pod kaštelom – festival vina i zabave, održava se krajem lipnja u vrsarskom starom gradu, na prostoru oko starih gradskih vrata, na trgovima i uličicama koje vode prema crkvi, te na prekrasnim vrsarskim vidikovcima.

  Sa štandova se nude mali obroci, pršut, sir, vino i domaći likeri, med i proizvodi od meda, starinski suhi kolačići, ušećereni bademi i fritule, te ostali autohtoni proizvodi, kao i suveniri od drva i kamena. Na gradskim vratima posjetitelje dočekuju kostimirani stražari i uvode ih na trg kojim vlada ugođaj iz doba kada je Vrsar posjećivao slavni pustolov Giacomo Casanova. Voditelji u srednjevjekovnim kostimima gostima prezentiraju crtice iz vrsarske povijesti, posebno zanimljivosti iz Vrsarskog statuta iz 1609. godine, koji je definirao pravila življenja u tadašnjem Vrsaru, npr. način poslovanja krčmi, kontrolu kvalitete vina, vrijeme otvaranja i zatvaranja gradskih vrata, kontrolu ulaska stranaca, propise o higijeni i komunalnom redu toga vremena itd.

  Za zabavu i vedar ugođaj brinu se ulični zabavljači i svirači, a održavaju se i večernji gitaristički koncerti, te nastupi etno glazbenika. 

  Info:

  Udruga ugostitelja Vrsar, TZ Vrsar
  Obala maršala Tita 6 +385 (0)52 441 187
  info@istria-vrsar.com

  Opširnije
 • Izložba

  23.06.2017 - 13.07.2017

  Funtana-Fontane, Galerija Zgor Murve

  Izložba slika Mario Santrač

  21:00 - & 18:00 - 22:00 h

  Galerija Zgor Murve

  Izložba slika Mario Santrač

  Opširnije
 • Poreč rock off

  23.06.2017

  Poreč-Parenzo, Riva

  Koncert grupe Vatra i Pavel

  21 h

  Riva

  Koncert grupe Vatra i Pavel

  Za otvaranje drugog po redu festivala života, Poreč Open Air festivala, koji će se ove godine održati u osvježenom formatu, od 23. lipnja do 16. rujna, pripremili smo pravu glazbenu poslasticu uz veliki besplatan koncert na otvorenom!
  Čak dva velika hrvatska rock izvođača, u svom zajedničkom nastupu na otvaranju još jednog sadržajnog ljeta u Poreču. Dočekajte početak ljeta na porečkoj rivi i uživajte u odličnom domaćem zvuku!
  Grupe Vatra i Pavel, dva benda trenutno na vrhuncu svojih karijera, zabavljat će Porečane i njihove goste za otvaranje još jednog izdanja festivala života, Poreč Open Air festivala. Vatrina priča je priča o proboju na domaću glazbenu scenu iz male kontinentalne sredine, a Pavelova je priča o uspjehu benda Aljoše Šerića, kojom je ovaj umjetnik htio izraziti kantautorski izričaj.
  Vrhunski koncertni nastupi na kojima energija i emocije pršte s pozornice, još jednom će svojom izvedbom razveseliti sve okupljene. Budite dio prave ljetne poslastice koja je idealan uvod u dugo, toplo i sadržajno porečko ljeto uz Poreč Open Air festival!

  Opširnije
 • Sajam antikviteta i umjetnosti petkom

  23.06.2017

  Poreč-Parenzo, Drvored

  Sajam međunarodnih izlagača starina

  07:00 - 17:00 h

  Drvored

  Sajam međunarodnih izlagača starina

  Internacionalni izlagači starina (namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.)

  Info:

  HRVATSKA UDRUGA KOLEKCIONARA PREDMETA KULTURNE BAŠTINE, RIJEKA

  Opširnije
 • Parkfest

  24.06.2017

  Novigrad-Cittanova, Park Novigradske biskupije

  Festival zvuka

  Park Novigradske biskupije

  Festival zvuka

  Ukoliko se ne možete odlučiti u kojem periodu posjetiti Novigrad, učinite to krajem lipnja kako ne bi propustili jedan od najvećih festivala u ovom dijelu Istre - PARKFEST- festival zvuka. Desetak novigradskih parkova pretvara se u pozornicu, okupljajući tijekom cijelog dana razne kulturne stvaraoce s ciljem proizvodnje buke... ili možda tišine. Kao i svake godine, nastupit će mnoga poznata imena glazbene i umjetničke scene a prilika se daje i mladim neafirmiranim stvaraocima (glazbenicima, umjetnicima, glumcima, djeci...).

  Na temu zvuka, isprovocirati će se stvaranje
  - dramskih predstava
  - radionica za djecu
  - radionica yoge (zvučnih mantri)
  - umjetničkih instalacija i performansa
  i naravno, same glazbe - odnosno koncerata. 

  Parkfest je nastao iz strasti prema glazbi, druženju, Novigradu. Stvaraju ga već deset godina zaljubljenici u razne oblike umjetničkog i društvenog djelovanja, okupljeni oko udruge 'Mokar prst'.  Članovi udruge predstavit će se i nastupima u vlastitoj režiji - izvedbom zvučnih instalacija i performansa.

  S obzirom na 'open-air' karakteristiku festivala, odnosno odvijanje festivala u javnim prostorima grada, radi se o vrlo specifičnom festivalu zvuka koji podrazumijeva i svu heterogenost uličnog života. Dostupan je svakome, ulazi na sva događanja su besplatni, a posebno je naglašena interakcija s publikom i mogućnost sudjelovanja publike u raznim aktivnostima. Budite i vi dio priče o kojoj će se pričati...

  Info:

  TZ Novigrad
  Veliki Trg 1, Novigrad +385 (0)52 758011
  info@istria-novigrad.com

  Opširnije

Pregled 37 - 48 od ukupno 1007

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking