Kalendar događanja

 • 4. Road race Medulin riviera

  29.04.2018

  Medulin, Riva

  Atletska utrka

  10:00 h

  Riva

  Atletska utrka

  Atraktivna ulična utrka na 10km, u predivnom ambientu uz more! Miris Istre i Mediterana.
  Staza je kružna uz obalu duž Medulina kroz kampove i pored hotela (asfalt i makadam). 
  Dječje utrke na 1,5 km i 2,2 km

  Startnina:
  75 kn do 20.04.
  150 kn na dan utrke
  Prijava na dan utrke nije moguća, osim za dječje utrke. Moguće je samo plaćanje startnine za već prijavljene trkače!

  Startni paket uključuje:
  startni broj integriranim el. čipom za elektronsko mjerenje vremena
  ručnik s logotipom (startnina plaćena do 20.04.)
  finisher medalja
  okrijepa za trkače na utrci
  voće i piće nakon utrke
  pasta party nakon utrke
  promocijski materijal

  » www.utrka-medulin.com

  Opširnije
 • Proljetna fritaja

  29.04.2018

  Nova Vas-Villanova (Brtonigla-Verteneglio), Konoba Luciana

  Zabavna manifestacija posvećena šparugi

  Konoba Luciana

  Zabavna manifestacija posvećena šparugi

  Manifestacija posvećena proljetnoj deliciji – šparugi, koju organizira konoba Luciana iz Nove Vasi. Program u znaku bogate enogastronomske ponude te ponuda autohtonih proizvoda. Feštu dodatno obilježavaju turniri u briškoli i trešetama te nagrađivanje najduže šparoge. Program obogaćuje kulturni program Zajednice Talijana Nova Vas i susret harmonikaša.

  Info:

  Konoba Luciana
  +385 98 1779 813, +385 (0)52 774 295

  Opširnije
 • Supci pod mavricun

  29.04.2018

  Grimalda (Draguć)

  Susret mladih svirača na istarskim narodnim i tradicijskim instrumentima


  Susret mladih svirača na istarskim narodnim i tradicijskim instrumentima

  Susret je nazvan 'Supci pud mavricun' što na dijalektu znači 'Svirači ispod duge. Naziv je osmišljen tako da dijalekt u nazivu simbolizira tradiciju, a mavrica ili duga predstavlja ljepotu, svježinu i šarolikost mladosti te najavu nekog novog vremena za tradicijske glazbe u Istri. Na susretu se tako mogu čuti zvuci roženica, šurle, miha, mišnice, cindre, bajsa, vijulina, maklarina i drugih tradicijskih glazbala.

  Ideja da ovaj susret okupi isključivo mlade svirače, da se održi na prekrasnoj Grimaldi – možda najljepšem istarskom vidikovcu, s ciljem očuvanja istarske tradicijske glazbe odlično je prihvaćena kod žitelja Istre. Dokaz je posjećenost susreta od oko 2000 posjetitelja koji bar na trenutak ožive to prekrasno mjesto.

  Opširnije
 • Rekreativna Parenzana

  29.04.2018

  Poreč-Parenzo, Jama Baredine

  MTB biciklijada i hodanje 

  10:00 h

  Jama Baredine

  MTB biciklijada i hodanje 

  Krenite sa svojom obitelji i prijateljima putem zdravlja i prijateljstva, krenite Parenzanom na pustolovno i rekreativno druženje...

  Parenzana, nekada popularna uskotračna pruga koja je vijugavo povezivala Trst i Poreč, služila je prvenstveno za prijevoz vina. Danas je ona atraktivna pješačka i biciklistička staza protkana brojnim tunelima i vijaduktima koji bez daha ostavljaju bicikliste, hodače, tragače i trkače.

  Najpoznatija istarska staza poziva vas da biciklijadom ili hodanjem postanete dijelom njezine veličanstvene trase, budete dio manifestacije koja spaja prirodne ljepote i rekreaciju na proljetnom suncu.

  Pozivamo sve bicikliste i hodače na rekreativno druženje koje će se održati u NEDJELJU 29.4.2018. u Baredinama pokraj porečke Nove Vasi.

  Opremite se i ponesite vedro raspoloženje, pozovite svoje najdraže i pridružite se cjelodnevnoj pustolovini u huktanju prugom stoljetne Parenzane!


  MTB BICIKLIJADA

  • START I CILJ: Jama Baredine
  • VRIJEME: 10,00 sati
  • voziti će se dvije rute, jedna kraća i lakša od 20 km i jedna duža i teža od 40 km
  • vozi se po makadamu, šumskih putevima i manjim dijelom po asfaltu
  • za bicikliste je obavezan MTB
  • preporuča se nošenje kacige kao i rezervne zračnice
  • za mlađe od 16 godina kaciga je obavezna
  • sudjeluje se na vlastitu odgovornost
  • svi sudionici su dužni pridržavati se uputa redara kao i prometnih propisa na dijelu gdje se vozi cestom

  HODAČI

  • START I CILJ: Jama Baredine
  • VRIJEME: 10,15
  • ukupna dužina kružne staze 10 km
  • sudjelovanje je na vlastitu odgovornost

  • u Baredinama će nakon aktivnosti biti organiziran ručak za sve sudionike, zabavni program i besplatan razgled jame i muzeja traktora
  • informacija o eventualnom odgađanju termina biti će objavljena na internetu stranicama i društvenim mrežama manifestacije najkasnije 3 dana prije održavanja manifestacije
  • organizator zadržava pravo izmjene programa
  • kotizacije nema  

  Info:

  TZG Poreč, BK Poreč

  bkporec@gmail.com

  Opširnije
 • Terra Albona Primavera

  29.04.2018

  Labin, Park skulptura Dubrova

  Rekreativna biciklistička vožnja

  10:00 h

  Park skulptura Dubrova

  Rekreativna biciklistička vožnja

  Pozdravite dolazak proljeća i uživajte u domaćoj gastro i eno ponudi Labinštine na rekreativnoj biciklijadi Terra Albona Primavera. Proljetno izdanje biciklijade u kojoj sudjeluju sve dobne skupine rekreativaca i ljubitelja biciklizma, prolazi najljepšim krajolicima Labina i okolice te uključuje posjete OPG-ovima, restoranima s autohtonom istarskim jelima i pićima te vinarijama s degustacijama najboljih vina Labinštine.

  Kako bi zadovoljili afinitete većeg broja sudionika predviđene su dvije rute: rekreativnu i mountain bike.
  U proljetnom izdanju kreće se iz Labina (Dubrova) prema Općini Kršan na Festival samoniklog bilja te se kroz Općinu Sveta Nedelja vraćamo u Labin.

  Kotizacija je 50 kuna, a u cijenu kotizacije uključena degustacija u OPG-ima, stručno vodstvo, majice za prvih 100 prijavljenih sudionika.

  Prijave na biciklijadu Terra Albona vršit će od 11.04.2018. (srijeda) putem internet stranice www.terra-albona.com

  Info:

  Terra Albona Team
  Titov trg 11, Labin +385 (0)99 357 6998, (0)99 2852 078
  terralbona@gmail.com

  Opširnije
 • Šparugafest

  29.04.2018

  Novigrad-Cittanova, Park novigradske biskupije

  Gastronomska manifestacija posvećena šparogama

  19:00 h

  Park novigradske biskupije

  Gastronomska manifestacija posvećena šparogama

  Prva u nizu gourmet manifestacija ovogodišnjeg novigradskog gourmet festivala, koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih atributa ovoga kraja, posvećena je samonikloj, „divljoj“ šparogi.

  Na novigradskom Šparugafestu, jednodnevnom gourmet-eventu koji će se ove godine održati 29. travnja, u sugestivnom ambijentu Parka Novigradske biskupije smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora, dočekat će vas pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila. Moći ćete tako degustirati ukusna i maštovita jela od samonikle šparoge, koja će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti naši iskusni kulinarski chefovi, a koja ćete moći na licu mjesta sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.

  Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga.

  Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu, nenametljivu glazbenu kulisu, kao i program tradicijske glazbe i plesa.

  U vikendu u kojem se održava Šparugafest, ukusna jela od samonikle šparoge moći ćete kušati i u novigradskim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima, koji će vam kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi šparoge. I dok ćete u okviru same manifestacije u Parku Novigradske biskupije moći kušati šparogu u nekim drugačijim i posebnim kulinarskim aranžmanima, naši će vam gourmet-partneri u svojim objektima ponuditi i mnoga tradicionalna jela s ovom izvrsnom namirnicom, poput neizbježne „fritaje“, ukusnog rižota, u koji će zasigurno dodati i neki od svježih morskih plodova, ili će vas pak okrijepiti domaćom krem-juhom od šparoga. Na vama je samo da izaberete i – uživate!

  Info:

  TZ Novigrad
  Mandrač 29a +385 (0)52 757 075
  info@novigrad-cittanova.hr

  Opširnije
 • Prvosvibanjski piknik

  01.05.2018

  Karpinjan (Novigrad-Cittanova)

  Obilježavanje Dana rada uz zabavni program

  10:00 h


  Obilježavanje Dana rada uz zabavni program

  Na prostranoj zelenoj livadi, u hladu borovog šumarka, tik uz more, cjelodnevnim druženjem u prirodi, uz različite sportsko-rekreativne, gastronomske i glazbeno-animacijske sadržaje, novigradski domaćini i njihovi dragi gosti i ove će godine uživati na Pikniku u Karpinjanu.

  Program će započeti u jutarnjim satima, rekreativnom šetnjom i vožnjom biciklima, rolama, romobilima…, dijelom uz obalnu šetnicu, a potom pješačkom i bike stazom, od mjesta održavanja piknika, u Karpinjanu, do nekoliko kilometara udaljene Dajle. Za sve sudionike ovog rekreativnog bike&walk-a organizatori su pripremili ručak po povratku na cilj u Karpinjanu.

  Oni malo ambiciozniji biciklisti moći će sudjelovati u MTB Mini Maratonu, u organizaciji Biciklističkog kluba Novigrad.

  Sve posjetitelje Piknika očekuje prigodna gastro-ponuda po simboličnim cijenama, a bit će tu i originalna ponuda – rent-a-grill! Dočekat će vas naime očišćeni i zagrijani, potpuno spremni roštilji, koje ćete moći iznajmiti onoliko vremena koliko vam je potrebno da se ispeku namirnice koje ste sa sobom donijeli.

  Moći ćete potom sudjelovati u nekom od sportsko-rekreativnih sadržaja, zabaviti se uz laganu glazbenu animaciju, ili tek opustiti se i uživati u druženju u prirodi...

  Info:

  Grad Novigrad, TZ Novigrad
  T. +385 (0)52 757 075

  Opširnije
 • Veli Jože

  01.05.2018

  Motovun-Montona

  5. urbana orijentacijska utrka


  5. urbana orijentacijska utrka

  Tajne Motovuna i njegove bliže okolice dobro su skrivene, no uz malu pomoć karte i mnoštvo mašte lako ih možete otkriti.

  Naime, u Motovunu se organizira urbana orijentacijska utrka Veli Jože, kojoj mogu pristupiti svi željni avanture, mame, tate, nonići ili tete i barbe, ali barem jedan član ekipe mora biti mlađi od 14 godina.
  Cilj utrke je prije svega dobra zabava, a uz malo spretnosti i brzine, bit će je još i više. Sve ekipe, koje moraju imati najmanje dva, a najviše četiri člana, moraju osmisliti vlastito, originalno ime na temu Motovuna, pod kojim se potom natječu. Ne ustručavajte se, nego dajte mašti na volju!

  Utrka Veli Jože prilagođena je svim uzrastima, a predviđeno trajanje je sat vremena.
  Svaka ekipa dobit će kartu po kojoj se mora orijentirati i pronaći što više skrivenih kontrolnih točaka. Na svakoj kontrolnoj točki nužno je čekirati kartu, a tako se i pomalo uspinjete prema cilju - prepoznatljivoj vizuri starogradske jezgre Motovuna, grada divova.
  I zato - kartu u ruke i put pod noge!


  Sve daljnje informacije vezane uz utrku biti će objavljivane na www.tz-motovun.hr

  Info:

  TZ Motovun
  Trg Andrea Antico 1 +385 (0)52 681 726
  info@istria-motovun.com

  Opširnije

Pregled 37 - 48 od ukupno 653

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking