Kalendar događanja

 • Šparugafest

  29.04.2018

  Novigrad-Cittanova, Park novigradske biskupije

  Gastronomska manifestacija posvećena šparogama

  19:00 h

  Park novigradske biskupije

  Gastronomska manifestacija posvećena šparogama

  Prva u nizu gourmet manifestacija ovogodišnjeg novigradskog gourmet festivala, koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih atributa ovoga kraja, posvećena je samonikloj, „divljoj“ šparogi.

  Na novigradskom Šparugafestu, jednodnevnom gourmet-eventu koji će se ove godine održati 29. travnja, u sugestivnom ambijentu Parka Novigradske biskupije smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora, dočekat će vas pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila. Moći ćete tako degustirati ukusna i maštovita jela od samonikle šparoge, koja će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti naši iskusni kulinarski chefovi, a koja ćete moći na licu mjesta sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.

  Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga.

  Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu, nenametljivu glazbenu kulisu, kao i program tradicijske glazbe i plesa.

  U vikendu u kojem se održava Šparugafest, ukusna jela od samonikle šparoge moći ćete kušati i u novigradskim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima, koji će vam kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi šparoge. I dok ćete u okviru same manifestacije u Parku Novigradske biskupije moći kušati šparogu u nekim drugačijim i posebnim kulinarskim aranžmanima, naši će vam gourmet-partneri u svojim objektima ponuditi i mnoga tradicionalna jela s ovom izvrsnom namirnicom, poput neizbježne „fritaje“, ukusnog rižota, u koji će zasigurno dodati i neki od svježih morskih plodova, ili će vas pak okrijepiti domaćom krem-juhom od šparoga. Na vama je samo da izaberete i – uživate!

  Info:

  TZ Novigrad
  Mandrač 29a +385 (0)52 757 075
  info@novigrad-cittanova.hr

  Opširnije
 • Prvosvibanjski piknik

  01.05.2018

  Karpinjan (Novigrad-Cittanova)

  Obilježavanje Dana rada uz zabavni program

  10:00 h


  Obilježavanje Dana rada uz zabavni program

  Na prostranoj zelenoj livadi, u hladu borovog šumarka, tik uz more, cjelodnevnim druženjem u prirodi, uz različite sportsko-rekreativne, gastronomske i glazbeno-animacijske sadržaje, novigradski domaćini i njihovi dragi gosti i ove će godine uživati na Pikniku u Karpinjanu.

  Program će započeti u jutarnjim satima, rekreativnom šetnjom i vožnjom biciklima, rolama, romobilima…, dijelom uz obalnu šetnicu, a potom pješačkom i bike stazom, od mjesta održavanja piknika, u Karpinjanu, do nekoliko kilometara udaljene Dajle. Za sve sudionike ovog rekreativnog bike&walk-a organizatori su pripremili ručak po povratku na cilj u Karpinjanu.

  Oni malo ambiciozniji biciklisti moći će sudjelovati u MTB Mini Maratonu, u organizaciji Biciklističkog kluba Novigrad.

  Sve posjetitelje Piknika očekuje prigodna gastro-ponuda po simboličnim cijenama, a bit će tu i originalna ponuda – rent-a-grill! Dočekat će vas naime očišćeni i zagrijani, potpuno spremni roštilji, koje ćete moći iznajmiti onoliko vremena koliko vam je potrebno da se ispeku namirnice koje ste sa sobom donijeli.

  Moći ćete potom sudjelovati u nekom od sportsko-rekreativnih sadržaja, zabaviti se uz laganu glazbenu animaciju, ili tek opustiti se i uživati u druženju u prirodi...

  Info:

  Grad Novigrad, TZ Novigrad
  T. +385 (0)52 757 075

  Opširnije
 • Veli Jože

  01.05.2018

  Motovun-Montona

  5. urbana orijentacijska utrka


  5. urbana orijentacijska utrka

  Tajne Motovuna i njegove bliže okolice dobro su skrivene, no uz malu pomoć karte i mnoštvo mašte lako ih možete otkriti.

  Naime, u Motovunu se organizira urbana orijentacijska utrka Veli Jože, kojoj mogu pristupiti svi željni avanture, mame, tate, nonići ili tete i barbe, ali barem jedan član ekipe mora biti mlađi od 14 godina.
  Cilj utrke je prije svega dobra zabava, a uz malo spretnosti i brzine, bit će je još i više. Sve ekipe, koje moraju imati najmanje dva, a najviše četiri člana, moraju osmisliti vlastito, originalno ime na temu Motovuna, pod kojim se potom natječu. Ne ustručavajte se, nego dajte mašti na volju!

  Utrka Veli Jože prilagođena je svim uzrastima, a predviđeno trajanje je sat vremena.
  Svaka ekipa dobit će kartu po kojoj se mora orijentirati i pronaći što više skrivenih kontrolnih točaka. Na svakoj kontrolnoj točki nužno je čekirati kartu, a tako se i pomalo uspinjete prema cilju - prepoznatljivoj vizuri starogradske jezgre Motovuna, grada divova.
  I zato - kartu u ruke i put pod noge!


  Sve daljnje informacije vezane uz utrku biti će objavljivane na www.tz-motovun.hr

  Info:

  TZ Motovun
  Trg Andrea Antico 1 +385 (0)52 681 726
  info@istria-motovun.com

  Opširnije
 • Proslava 1. svibnja

  01.05.2018

  Motovun-Montona

  Obilježavanje Dana rada


  Obilježavanje Dana rada

  Proslavu 1. svibnja, međunarodnog praznika rada Motovunjani obilježavaju kroz tradicionalno okupljanje te ga rado iščekuju.
  Osim tradicionalnog prvomajskog graha posijetioce može zabaviti malonogometni turnir, boćarski turnir, "Motovun off-road" utrka đipova te orijentacijska utrka Veli Jože.

  Info:

  TZ Motovun
  Trg Andrea Antico 1 +385 (0)52 681 726
  info@istria-motovun.com

  Opširnije
 • Plufizam

  01.05.2018

  Limski kanal (Kanfanar-Canfanaro)

  Svjetsko natjecanje u bacanju kamenja u vodu i postizanju najboljeg 'plufa'


  Svjetsko natjecanje u bacanju kamenja u vodu i postizanju najboljeg 'plufa'

  Info:

  TZ Kanfanar
  Trg Marka Zelka 3, Kanfanar T. +385 (0)52 825244
  info@istria-kanfanar.com

  Opširnije

Pregled 49 - 60 od ukupno 657

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking