Kalendar događanja

 • Penjimo se zajedno

  01.05.2018

  Rovinj-Rovigno, Park šuma Zlatni rt

  Slobodno penjanje

  Park šuma Zlatni rt

  Slobodno penjanje

  Započnite svibanj s novom vještinom i okušajte se u uzbudljivom prkošenju gravitaciji. Spretni penjači sljubljeni sa stijenom izazivaju kod promatrača znojne dlanove, ali kod onih koji sami pronalaze svoj vertikalni put u kamenom zidu pobuđuje sasvim drugačiji osjećaj. Ako ste i vi od onih koje privlači život na rubu ili samo tražite malo uzbuđenja u dosadnoj svakodnevici, onda je 1. svibnja dan za vašu novu avanturu.

  SPK Muntravo pripremio je penjački događaj u prekrasnoj Park šumi Zlatni rt, udaljenoj svega 1,5 km od središta Rovinja. Stari venecijanski kamenolom mjesto je održavanja ove uzbudljive manifestacije kojoj može pristupiti svatko, bez obzira na dob i penjačko iskustvo. Uz stručne članove kluba, koji će budnim okom paziti na svakog pojedinca, osjetit ćete čari sigurnog vertikalnog kretanja i penjati se po kamenu koji i danas krasi brojne venecijanske palače. Članovi kluba omogućit će vam da otkrijete svoj penjački potencijal i pomaknete vlastite granice.

  Park šuma Zlatni rt jedna je od najvećih rovinjskih prirodnih atrakcija pa u njoj možete umiriti ubrzano bilo nakon adrenalinskih uspona. Zatvorena za motorna vozila, stvara idealnu atmosferu za lagane šetnje i vožnje biciklom ili pak odmor na obalama mora.

  Zaboravite na strah, budite odvažni i okušajte se u novoj visinskoj pustolovini.

  Opširnije
 • Poreč, grad mozaika

  02.05.2018 - 16.05.2018

  Poreč-Parenzo, Lapidarium Zavičajnog muzeja Poreštine

  Međunarodni simpozij mozaične umjetnosti

  Lapidarium Zavičajnog muzeja Poreštine

  Međunarodni simpozij mozaične umjetnosti

  Grad Poreč, sa svojom specifičnom umjetničkom baštinom, spada u red posebnih gradova sa bogatim kulturnim nasljeđem. Najistaknutijim simbolom kulturne i arheološke baštine grada, smatra se očuvana i vrijedna mozaička struktura episkopalnog kompleksa Bazilike, svrstana na listi svjetske UNESCO-ve umjetničke baštine.

  Prošlo je više od XIV stoljeća od kada je postavljena posljednja mozaička struktura na ovom mjestu, pa sve do 2012. godine kada sa projektom MOSAIC CITY krećemo u urbanu regeneraciju mozaičke umjetnosti, uzimajući kulturno nasljeđe kao osnovu za dalju produkciju.

  Simpozij izrade mozaika „Mosaic City“ od 02. do 16.05.2018. godine okuplja relevantne međunarodne i domaće umjetnike i stručnjake, želeći omogućiti preduvjet i tehničku mogućnost za stvaranje novih i vrijednih djela po kojima bi Grad Poreč postao poznat i svrstan na međunarodnoj turističkoj i umjetničkoj mapi kao prepoznatljiva točka po svojoj vrijednoj zbirci starih i suvremenih umjetničkih djela iz ove oblasti.

  Rezultati umjetničkog, stručnog i naučnog rada Simpozija ostaju trajno u nasljeđu gradu i budućim generacijama.

  Opširnije
 • FAKS Sings VOL. 2

  03.05.2018 - 04.05.2018

  Vrsar-Orsera, Crkva sv. Marije od mora

  Međunarodni festival zborova

  20:00 h

  Crkva sv. Marije od mora

  Međunarodni festival zborova

  Nastao na ideji cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom stvaralaštvu, FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova, glume, likovne izložbe i gostovanja raznih amaterskih skupina, a odvija se svake godine u proljeće. Drugi volumen FAKS Sings festivala okupiti će zborove iz različitih krajeva svijeta koji će 4 dana muzicirati na najljepšim lokacijama u Istri.

  Opširnije
 • Dani arhitekata 2.0

  03.05.2018 - 05.05.2018

  Rovinj-Rovigno, Hotel Lone

  Hotel Lone

  Cilj je da Dani arhitekata postanu ključno mjesto gdje će se jednom godišnje prezentirati i raspravljati teme značajne za rad arhitekata u Hrvatskoj i Europskoj uniji, poput zakonske regulative, djelatnosti arhitekata u budućnosti, prostornog planiranja i urbanizma te poduzetništva u arhitekturi.

  „Govoriti o arhitekturi jednako je važno kao i govoriti arhitekturom“, ističe doajen i vizionar hrvatske arhitekture,  akademik Nikola Bašić koji će na Danima arhitekata 2.0, od 3. do 5. svibnja u Rovinju, otvoriti razgovor o arhitekturi kroz diskurs hrvatske nacionalne kulture, njezine povijesti, sadašnjosti i budućnosti. Najveći stručni skup hrvatskih arhitekata okupit će renomirana imena hrvatske arhitekture kao i mlade hrvatske arhitekte u usponu.  Uz akademika Bašića, o svojim iskustvima u arhitekturi na Danima arhitekata 2.0 govorit će i drugi uspješni i poznati arhitekti, a među njima i riječki arhitekt Idis Turato.

  A kakvi su uvjeti oblikovali arhitektonski ured, kako su se prilagođavali promjenama na tržištu, kako kontinuirano primjenjuju nove tehnologije u radu, te koji su izazovi organizacije ureda na hrvatskom, ali i međunarodnom planu, otkrit će Marko Dabrović iz arhitektonskog ureda 3LHD. Osvrnut će se na protekle 23 godine rada ureda, od početnih iskustava formiranja ureda pa sve do danas, a njihovi kolege iz ureda NFO, podijelit će iskustva ureda koji je 10 godina prisutan na tržištu.

  Vedran Mimica, profesor arhitekture na Illinois Institute of Technology (IIT) u Chicagu i bivši dugogodišnji dekan arhitektonskog Instituta Berlage u Rotterdamu, poznat je i kao iznimno  dobar komunikator. Stoga se s velikim zanimanjem očekuje njegovo predavanje o edukaciji arhitekata. U sklopu dijela programa posvećenog arhitekturi prostora za odgoj i obrazovanje, prof. Iva Kovačić govorit će o prostoru kao trećem pedagogu. „Kao što se mijenja pedagogija, tako se mijenja i prostor – s novim pedagoškim konceptima, koji se odmiču od frontalne nastave prema projektnoj ili čak samostalnom učenju prema mjeri učenika, tako se i prostor odmiče od klasične učionice prema tzv. learnscapeu.“, ističe. O projektiranju zgrada za odgoj i obrazovanje sudionici će doznati i od Klaudia Muçe, danskog arhitekta iz CEBRA-e, koji su na međunarodnoj sceni poznati po radu u ovom području. Okupljenima će biti predstavljene i najbolje zgrade za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj te novi koncepti zgrada za odgoj i obrazovanje, a o samom obrazovanju arhitekata na Danima će govoriti i sva tri dekana arhitektonskih fakulteta u Hrvatskoj.

  Na Danima sudjeluju i Pero Vuković te Krešimir Damjanović, mladi hrvatski arhitekti koji će govoriti o vlastitim iskustvima početaka profesionalnog bavljenja arhitekturom u Hrvatskoj.

  » Dani arhitekata - program

  Opširnije
 • FAKS Sings Vol.2

  03.05.2018 - 06.05.2018

  Rovinj-Rovigno, Gradsko središte

  Međunarodni festival zborova

  Gradsko središte

  Međunarodni festival zborova

  Nastao na ideji cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom stvaralaštvu, FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva, međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova, glume, likovne izložbe i gostovanja raznih amaterskih skupina, a odvija se svake godine u proljeće. Drugi volumen FAKS Sings festivala okupit će zborove iz različitih krajeva svijeta koji će četiri dana muzicirati na najljepšim lokacijama u Istri.

  Opširnije
 • Rovinj Photodays

  04.05.2018 - 06.05.2018

  Rovinj-Rovigno, Gradsko središte

  Festival fotografije

  Gradsko središte

  Festival fotografije

  Rovinj Photodays predstavlja jedan od najvećih festivala fotografije jugoistočne Europe. U Rovinju se odvija završnica festivala kojemu prethode razne aktivnosti poput godišnjih natječaja, putujućih izložbi i sločno. Tijekom rovinjskog festivala odvija se niz radionica, predavanja, pregleda portfolija, izložbi...

  » www.photodays-rovinj.com
  » FB: Photodays Rovinj

  Opširnije
 • 15. Histria classic

  04.05.2018 - 06.05.2018

  Rovinj-Rovigno, gradsko središte

  Međunarodni susret oldtimer vozila  

  gradsko središte

  Međunarodni susret oldtimer vozila  

  Starodoba vozila - oldtimeri koji sudjeluju na susretu svoj start i cilj imaju u Rovinju, a voze se trasom dugom cca 200 km kroz Istru. Vozila će biti izložena u gradskom središtu.

  Info:

  Auto klub Istra Oldtimer Rovinj
  +385 52 52 535-299

  Opširnije
 • FAKS Sings VOL. 2

  04.05.2018

  Funtana-Fontane, Crkva sv. Bernarda

  Međunarodni festival zborova, 

  CANTORI DE LA VAL, ITALIA
  ENSEMBLE FEMINILE IL FOCOLARE, ITALIA
  JOAKIM RAKOVAC, POREČ

  19:00 h

  Crkva sv. Bernarda

  Međunarodni festival zborova, 

  CANTORI DE LA VAL, ITALIA
  ENSEMBLE FEMINILE IL FOCOLARE, ITALIA
  JOAKIM RAKOVAC, POREČ

  Nastao na ideji cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom stvaralaštvu, FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova, glume, likovne izložbe i gostovanja raznih amaterskih skupina, a odvija se svake godine u proljeće. Prvi volumen FAKS Sings festivala okupiti će zborove iz različitih krajeva svijeta koji će 4 dana muzicirati na najljepšim lokacijama u Istri.

  Opširnije

Pregled 61 - 72 od ukupno 658

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking