Kalendar događanja

 • FAKS Dance

  27.09.2018 - 30.09.2018

  Rovinj-Rovigno, Resort Amarin i Trg m. Tita

  Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva

  Resort Amarin i Trg m. Tita

  Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva

  FAKS festival je ponovno prepoznat i uvršten od strane Europske asocijacije festivala u popis Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) i njegov službeni vodič za europske festivale za 2017/2018 godinu. Riječ je o platformi međunarodnih festivala koja povezuje one festivale koji su iznimno predani umjetnosti, zajednici u kojoj djeluju i europskim vrijednostima, a ujedno i poziva i informira publiku o održavanju tih festivala diljem Europe.

  Jesenski termin FAKS festivala realizirati će Međunarodni festival folklora od 27.-30.09.2018. i okupiti više od 300 plesača iz Hrvatske, Slovenije, Francuske, Češke, Mađarske i Estonije. Svi će sudionici biti smješteni u resortu Amarin u Rovinju a uz 4 dana boravka u Rovinju posjetiti će Pazin gdje će održati revijalni koncert i pogledati izložbe Etnografskog muzeja Istre.

  Program događanja FAKS Dance festivala je u nastavku:

  Četvrtak, 27. rujna 2018.

  20:00 Svečano otvaranje prvog festivala folklora u Rovinju uz prezentaciju sudionika, folklornih plesova i tradicionalnih kostima u resortu Amarin, Rovinj

  Petak, 28. rujna 2018.

  09:30 Radionice tradicionalnih plesova u resortu Amarin

  14:00 Okrugli stol predstavnika folklornih grupa u resortu Amarin

  17:00 Revijalni koncert folklornih grupa na Trgu M. Tita u Rovinju – sudionici festivala uz domaćine, Folklorno društvo „Plesarin“ iz Rovinja

  Subota, 29. rujna 2018.

  11:00 Plesna radionica istarskog baluna pod vodstvom Folklornog društva „Plesarin“ iz Rovinja

  12:00 Nastup svih sudionika i posjetitelja u najvećem istarskom balunu na Trgu M.Tita u Rovinju

  18:30 Revijalni koncert u Spomen Domu Pazin - sudionici festivala uz domaćine, Folklorno društvo Pazin

  Sudionici FAKS Dance festivala:

  Folklorna grupa „Črnučan“ iz Slovenije, Folklorna grupa „Ljubljana“ iz Slovenije, Folklorna grupa Bled iz Slovenije, Folklorni ansambl Libin-S iz Češke, Folklorna grupa Balaton iz Mađarske, Folklorna grupa „Lembrancas de Portugal“ iz Francuske, Folklorna grupa mladih Soleke iz Estonije te iz Hrvatske: Folklorna grupa Plesarin iz Rovinja, Folklorna grupa iz Pazina, Folklorna grupa „Vedar Osmijeh“ iz Zagreba i Folklorna grupa „Zadobarje“ iz Karlovca.

  Organizator FAKS festivala je Vedras d.o.o. a pokrovitelji i partneri  su Grad Pazin, POU Pazin, Udruga Ars Cultura, Zbor Roženice Pazin, Turistička zajednica Središnje Istre, Turistička zajednica Vrsar i Turistička zajednica Rovinj. 

  Ulaz na sva događanja i koncerte festivala je slobodan.

  Opširnije
 • Rabačka regata

  28.09.2018 - 30.09.2018

  Rabac

  Jedriličarska regata u klasama Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial


  Jedriličarska regata u klasama Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial

  Tradicija prve Rabačke regate započela je 1973. godine kada je bila jedna od najmasovnijih i najpopularnijih regata za klasu Optimist na Jadranu. Vraćajući stari sjaj uzbudljivim regatama bijelih jedara, Jedriličarski klub Kvarner Rabac ovaj mjesec organizira „Rabačku regatu" za klase Optimist, Laser 4.7 i Radial, koja se boduje za prvenstvo Istarske županije.

  Opširnije
 • Ribarska fešta

  28.09.2018

  Vrsar-Orsera, Riva

  Tradicionalna pučka fešta, zabava, muzika, folklor, gastronomska ponuda morskih specijaliteta

  18:00 h

  Riva

  Tradicionalna pučka fešta, zabava, muzika, folklor, gastronomska ponuda morskih specijaliteta

  Uživajte u vinu i sardelama, tradicionalnoj ribarskoj marendi, i provedite večer u odličnoj atmosferi na rivi u jednom od najljepših istarskih priobalnih gradića!
  Tijekom održavanja ribarskih fešti kušajte plodove iz Jadranskog mora, upoznajte se s istarskim folklorom i običajima te uživajte u veselom druženju uz glazbu i ples.

  Info:

  TZ Vrsar
  Obala maršala Tita 6 T/F. +385 (0)52 441 746
  info@istria-vrsar.com

  Opširnije
 • Valamar Trail

  29.09.2018

  Rabac

  Trail utrka


  Trail utrka

  Trčite bespućima Istre na jedinstvenom Valamar Trailu! Nakon IstraTreka, 100 milja Istre i Valamar Terre Magice, istočna obala Istre donosi još jednu utrku - Valamar Trail.

  Valamar Trail je trail running utrka, odnosno utrka trčanja u prirodi po označenim stazama, a sastoji se od tri različitih utrka. Razvrstanih po različitim težinama, utrke su namijenjene svima, od vrhunskih trail igrača do čistih rekreativaca.

  Za one najbolje pripremljene su dvije utrke: najduža od 56,5 km s 1.810 m visinske razlike koja nosi i tri ITRA boda, malo kraća, dužine 30,6 km s 1.000 m visinske razlike koja nosi dva ITRA boda. Za rekreativce organiziran je slatki mali trail u dužini od 11,8 km s 390 m visinske razlike.

  Sve staze prostiru se predivnom okolicom Rapca i Labina, a omeđene su Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu. Natjecatelji mogu uživati u prekrasnim vidicima s Oštrog, Skitače, Crne punte, Standara, ali i šarmantnim ulicama starog grada Labina i slikovitim zaseocima diljem staze.

  Prijave za utrku: isključivo putem on-line prijavnice www.stotinka.hr
  Prijave i informacije vezane uz utrku objavljene su na stranici: www.valamartrail.com 

  Info:

  Sport Box
  Trg Fontana 7/1, Buzet +385 (0)52 662 959
  info@sportbox.hr

  Opširnije
 • Vrsar Porto Fest

  29.09.2018

  Vrsar-Orsera, Riva

  Spoj tradicionalnog i suvremenog u istarskim kulinarskim specijalitetima -Jasmin Stavros 

  18:00 h

  Riva

  Spoj tradicionalnog i suvremenog u istarskim kulinarskim specijalitetima -Jasmin Stavros 

  Novi festival kojim se nastoji sačuvati i njegovati lokalna tradicija, te potaknuti zaštita i vrednovanje autohtonih specijaliteta , kao i poticati lokalne ugostiteljena ustrajnost u očuvanje tradicije i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

  Na samoj rivi u Vrsaru održat će se manifestacija kojom se nastoji spojiti tradicionalno i suvremeno u istarskoj ponudi kuhinjskih specijaliteta, pića i koktela.

  Brojni posjetitelji će uz promotivne cijene moći uživati u moru okusana bazi mesa, ribe, pašte... dok ih u drugom dijelu očekuje more zabave uz živu glazbu, odlična vina, domaće rakije i ukusno pripremljene koktele. 

  Uz bogatu gastro ponudu pozivamo vas da se ugodno zabavite na rivi čarobnog Vrsara!

  Info:

  Udruga Ugostitelja Vrsar

  nikolabikic08@gmail.com

  Opširnije

Pregled 25 - 36 od ukupno 195

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking