Kalendar događanja

 • Musica Sacra festival

  12.10.2018 - 14.10.2018

  Vrsar-Orsera, Crkva sv. Marije od mora

  festival zborova sakralne glazbe

  20:00 h

  Crkva sv. Marije od mora

  festival zborova sakralne glazbe

  Festival izvornog naziva „Musica sacra über die Grenzen“ (Musica Sacra preko granica) pokrenut je prije više od 20 godina u Austriji a zemlje domaćini dosadašnjih izdanja još Češka, Slovačka, Italija i Slovenija te od 2015. godine u Hrvatskoj, u Vrsaru. Više od 300 pjevača će u 3 dana festivala muzicirati na 4 atraktivna koncerta u Vrsaru, Rovinju i Pazinu. U sklopu festivala održati će se i vokalna radionica i okrugli stol na temu sakralne glazbe.

  Info:

  Vedras d.d.
  00385 (0)98 254 286
  faksfestival@gmail.com

  Opširnije
 • Sport Fest

  12.10.2018 - 14.10.2018

  Poreč-Parenzo, Dvorana Žatika

  Sajam sporta

  Dvorana Žatika

  Sajam sporta

  Sport Fest je sajam sporta, ali i mnogo više od toga. Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj objediniti strast prema sportu i zdravi način života. Spajamo sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalnim i državnim institucijama. Predstavljamo sve koji imaju aktivne veze sa sportom; sportaše i rekreativce, proizvođače sportske opreme i prehrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.

  Sport Fest omogućava da svoje proizvode i usluge predstavite širokom spektru posjetitelja, da ostvarite nove kontakte, predstavite svoj sport, proizvod ili uslugu novim potrošačima ili kupcima i ono najvažnije – sjajno se zabavite radeći ono što najviše volite!

  Opširnije
 • Grožnjan by night

  13.10.2018

  Grožnjan-Grisignana

  Rekreativna biciklistička utrka

  19:00 h


  Rekreativna biciklistička utrka

  Povijesni Grožnjan, gradić je koji inspirira na pothvate i hrani originalne ideje u umjetnosti, sportu i društvenim inicijativama.

  Posve u skladu s time, ovog će listopada dati obol i biciklizmu, kao domaćin zanimljivoga noćnog spektakla na dva kotača.

  MTB utrka Grožnjan by night vozi se prilaznim putevima i starom jezgrom Grožnjana, oko 3 kilometra dugom kružnom stazom i pod svjetlima javne rasvjete dok kulisu čine popločane uličice, umjetničke galerije i srednjovjekovna arhitektura.

  Start je u 19 sata, nošenje kacige obavezno. Natjecateljima je osigurana hrana, piće i mjerenje vremena.

  Info:

  BBK Grožnjan
  Trg Ruggiero Paladin 3, Grožnjan +385 (0)98 927 3443
  bbk.groznjan@gmail.com

  Opširnije
 • Kestenijada

  14.10.2018

  Oprtalj-Portole

  10. sajam kestena i jela i proizvoda od kestena


  10. sajam kestena i jela i proizvoda od kestena

  Listopad je u Oprtlju u znaku kestena kojemu je posvećena i Kestenijada. Prva manifestacija takve vrste u Istri posjetiteljima pruža mogućnost uživanja u ovom tipičnom jesenskom plodu koji raste u šumama oprtaljskog kraja.

  Manifestacija se odvija u Oprtlju, na četiri sadržajno različite lokacije no međusobno povezane temom kestena i bogatstva jesenskih plodova. Na trgu kod župne crkve slastičari i slastičarsko-pekarski obrti će predstaviti slatku stranu gastronomske ponude na bazi kestena. Za sve zainteresirane se organiziraju i slastičarske radionice. Na istoj lokaciji će svoje proizvode predstaviti proizvođači poljoprivrednih proizvoda sa područja Općine Oprtalj.

  U Lođi su smještene dvije već tradicionalne izložbe, one lovačkih trofeja i gljiva te izložba radova sudionika male likovne kolonije. Na trgu kod Lođe moći će se degustirati slana jela na bazi kestena kao i kotlići od gljiva i divljači koji se pripremaju pred posjetiteljima. Sirovi i pečeni kesteni pripremat će se i prodavati na više lokacija, uz veliku pečenjaru na trgu kod Lođe u kojoj će se na vatri peći kesteni. Dječji program osmišljen je u parkiću uz razne ulične zabavljače, predstave i kreativne radionice.

  U listopadu dođite u Oprtalj udahnuti malo svježeg zraka te provedite ugodan jesenski dan uz porciju pečenih kestena i čašu mladog vina.

  Info:

  TZ Oprtalj, Općina Oprtalj
  Matka Laginje 21, T:+385 (0)52 644 077, +385 (0)52 644 150
  info@istria-oprtalj.com

  Opširnije
 • Poreč Triatlon

  14.10.2018

  Poreč-Parenzo, Zelena Resort

  Triatlon srednje udaljenosti

  Zelena Resort

  Triatlon srednje udaljenosti

  Poreč Triatlon smjestio se u glavnom gradu hrvatskog turizma koji ne živi samo od sunca, mora i besprijekornog turističkog imidža nego i otkriva svoje sportsko srce. 

  Povijesni grad Poreč prepoznao je svoj odlični geografski položaj i prometnu povezanost sa susjednim zemljama da bi razvio sportski turizam. Porečka mikroklima garantira sunčane dane i kada u okolnim mjestima pada kiša. Dugo toplo ljeto omogućuje plivanje i bez neoprena sve do listopada. Plivanje pored starogradske jezgre, vožnja biciklom kroz istarske vinograde na biciklistički nezahtjevnoj tehničkoj stazi, trčanje po Lungo mare te cilj u centru grada osiguravaju nezaboravan doživljaj za svakog natjecatelja.

  Smještajni kapaciteti zadovoljit će i one najzahtjevnije, a čisto more i plaže s plavim zastavama natjerat će vas da svoje vrijeme provedete na otvorenom. Triatlon Klub Swibir koji organizira utrku u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Poreča i Happy Time-om već je svima poznat po kvalitetnoj organizaciji utrka od Mljet Half International do Krk3atlona te organizaciji državnih prvenstava od olimpijskog do dugog triatlona.

  Poreč Triatlon je utrka s odličnom lokacijom, dobrim datumom održavanja, mikroklimatskim uvjetima, nezahtjevnom, ali prelijepom biciklističkom stazom i pristupačnom startninom za sve sudionike.

  Želite li svoju triatlonsku sezonu završiti nezaboravnom slikom zalaska sunca nad morskim horizontom? Utrka Poreč Triatlon je tu za vas!

  » www.porectriatlon.com

  Opširnije

Pregled 73 - 84 od ukupno 195

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking