Međunarodne pohvale turističkoj Istri

Istra i u 2013. nastavlja s renomeom kao jedna od vrhunskih svjetskih destinacija nakon što je u 2011. i 2012. dobila niz priznanja od strane vodećih turističkih vodiča poput Lonely Planeta i National Geographic Travelera. Istarski poluotok je i dalje hvaljen od strane najpoznatijih turističkih vodiča i novinara.

Istra je, prema zadnjem istraživanju glasovitog njemačkog automobilskog kluba ADAC, treći put zaredom najpopularnije regionalno odredište njemačkih automobilista. Prema istraživanju glasovitog njemačkog automobilskog kluba ADAC, objavljenom koncem listopada, popularnost Istre povećala se za 1% u odnosu na prošlu godinu.


Rezultati istraživanja objavljuju se u magazinu ADAC Motorwelt koji izlazi u više od 13 milijuna primjeraka.Hrvatskoj je pripalo 3. mjesto na ljestvici omiljenih odredišta njemačkih kampera, kao i 3. mjesto auto-destinacija u kategoriji država.


Ugledni magazin National Geographic Traveler uvrstio ju je  na popis 20 najboljih destinacija za 2012. godinu. Hvali bogatu gastronomsku ponudu, srednjovjekovne gradiće, dugačke biciklističke staze i njezino more.


U izboru 10 preporučenih destinacija, urednici Sherman's Travela, popularnog američkog portala za putovanja shermanstravel.com, hvale Istru kao jednu od 10 svjetskih vinskih regija u usponu. Predstavljaju Istru kao mjesto gdje ćete moći kušati izvanredna vina koja nastaju zahvaljujući dobroj klimi i odličnom položaju vinograda.


Još jedan utjecajni američki portal Fodors.com preporučuje Istru i pod naslovom Go List 2012 uvrštava ju među najzanimljivije svjetske destinacije za putovanje u 2012. Preporučuju jesen kao najbolje vrijeme za posjet Istri zbog berbe maslina i grožđa, sezone tartufa i toplog vremena. Zaključuju kako najbolji tartufi na svijetu ne dolaze iz Italije, već upravo iz Istre!


Istarske bijele tartufe hvali web izdanje glasovitog španjolskog magazina Hola! Preporučuje Istru kao sjajnu destinaciju za jesenski gastro vikend, inspiriran bijelim tartufom te predstavlja naš poluotok kao meku za gastro-turiste iz čitavog svijeta. Spominju raznovrsnu gastronomsku ponudu koja se nudi u restoranima.


Uvjerite se svojim dolaskom i osobnim iskustvom u istinitost onoga što su vam novinari ovih uglednih časopisa preporučili i opisali.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking