Ne propustite Istra Inspirit...

Istra Inspirit je projekt koji će, od lipnja do rujna, oživljavati duhove istarske prošlosti.
Kroz devet Inspirit doživljaja na autentičnim povijesnim lokacijama, posjetiteljima se nudi jedinstveno putovanje kroz vrijeme.
Uprizorenjem istarskih mitova i legendi diljem poluotoka oživjet će kašteli, rimske vile, starogradske jezgre i muzeji, crni rudnik, a srednjovjekovno pogubljenje, rimska gozba i barokni bal, tek su mali dio Inspirit ponude.           
Uz vrhunske glumce i izvrsnu scenografiju, bezvremenu čaroliju Istre upotpunit će zabava, ples, večera iz pojedinih povijesnih razdoblja i razna iznenađenja.           

Pazin i njegova srednjovjekovna tvrđava smještena iznad 130 metara dubokog ponora uprizorit će bijeg Sandorfa i još dvoje urotnika, koji spuštajući se niz liticu pazinske jame pokušavaju pobjeći od pogubljenja. Jesu li uspjeli ili ih je ipak dočekala smrt?...saznajte u pazinskom kaštelu.

U srednjovjekovnom gradiću Svetvinčentu i obiteljskom kaštelu Morisini-Grimani svoju sudbinu čeka vještica Mara Radolovich optužena za pakt s vragom. Je li preživjela i koji je bio pravi razlog njene optužbe? Uz gozbu doznajte istinu…

Savudrija će ugostiti priču o Svjetioniku ljubavi koji postaje pozornica o intrigantnoj ljubavnoj legendi o grofu Metternichu i savudrijskoj djevojci.  Slast zabranjene ljubavi posjetiteljima će dočarati i ukusni zalogaji s navodnim afrodizijačkim svojstvima. Ne propustite ekskluzivan doživljaj i saznate zašto nisu živjeli sretno do kraja.

Okružen velebnim zidinama, Stari grad Buzet jedan je od najpoznatijih srednjovjekovnih istarskih gradića akropolskog tipa. Osjetite duh 20. stoljeća i prohujalih vremena šetajući gradom i uz starinski doživljaj ulica, trgova i danas zaboravljenih radionica.

Najmlađe će sigurno razveseliti pulsko druženje s klaunovima i žonglerima te ukusni napitci štriga i štriguna i nezaboravna hrana koju je jeo div Veli Jože.

Vratite se unazad nekoliko stoljeća i posjetite rimsku vilu na Vižuli kraj Medulina 326. godine i doživite intrige Rimskog CarstvaCrispo, Konstantinov sin, predodređen je preuzeti prijestolje no, jedna žena ne slaže se s takvim razvojem događaja… Saznajte tko je ona bila i što se dogodilo s Crispom.

U Poreču, s  osmijehom na licu dočekat će vas srdačni domaćini, porečki plemići i plemkinje odjeveni u svečane oprave, vitezovi i žongleri. Neće nedostajati zabave i plesa, a saznat ćete i tko je bio Domenico Furlan

U Rovinju ćete doznati što je to spacio i čemu služe batane, a ribari će rado s vama zapjevati bitinade, pjesme koje „govore“ o ribarskom životu, moru, zemlji, nesretnim ljubavima i sretnim završecima priča.

Pitate se kako su živjeli rudari, što su jeli i kako preživljavali ispod 150 metara zemlje u potpunom mraku…postanite i Vi rudar na jedan dan, dođite u Labin i saznajte njihovu potresnu priču.

Prilika je to za upoznavanje Istre na drugačiji i potpuno nov način zato osigurajte vaše mjesto već danas na www.istrainspirit.hr.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking