Upoznajte Istru na dva kotača 2012

Upoznajte Istru na dva kotača od brdovitog sjevera do priobalja, od sjevera do juga, od istočne pa do zapadne obale, na gotovo 2.600 kilometara gdje se proteže šezdesetak ucrtanih bike staza.

Biciklističke staze prekrile su Istru poput paukove mreže. Svatko može pronaći nešto za sebe. Očekuju vas složenije ili manje složene biciklističke staze, a za dušu i srce preporučujemo staze uz istarsko priobalje – duž rta Kamenjak, od Rovinja do uvale San Polo, oko Vrsara i Poreča, Umaga i Rapca, te one do srednjovjekovnih gradića unutrašnje Istre.

Trud koji je potrebno uložiti da bi se dostigla prekrasna brdašca bit će nagrađen predivnim vidicima na netaknutu istarsku prirodu gdje se "skrivaju" sela i zaseoci, stari srednjovjekovni gradići s prepoznatljivim crkvenim zvonicima.

Sport i rekreacija dolaskom ugodnih jesenskih dana dobivaju snažan zamah, noseći nove prilike za uzbudljive i neobične doživljaje u pejzažima Istre.

Tako se već početkom studenog u sklopu manifestacije 'Vikend tartufa' održava treća utrka „Lov na tartuf“ koja je kombinacija orijentacijskog trčanja i biciklizma, a trasa po kojom će natjecatelji prolaziti nalazi se na području Buzeštine i dugačka je cca 50km.

11. studenog u jutarnjim satima održava se Momjanski MTB maraton povodom proslave sv. Martina, zaštitnika Momjana, a nakon biciklijade ne zaboravite posjetiti vinske ceste momjanštine i uživati u degustacijama vrhunskih vina.

Krenete li Z bičikleton v Roč na utrku zimske lige otkrit će Vam se, između ostalog, i jedno sasvim novo mjesto, gradić Roč u kojem većina stanovnika svira neki glazbeni instrument.

Jedna od brojnih zanimljivosti je i trasa nekadašnje pruge Parenzane. To je prava atrakcija za pješake i bicikliste! Prolazeći barem dijelom njene trase, oduševit će vas njeni tuneli, mostovi i vijadukti, ali i lijepe šume i gradići na brežuljcima među čijim zidinama možete kušati gastronomske specijalitete Istre.
Ukoliko se 16.12. nađete na trasi Parenzane, nemojte propustiti Pješačko-biciklistički pohod koji ide obnovljenom rutom Parenzane od Buja do Grožnjana i natrag. Pohod se organizira povodom 110. godišnjice prve vožnje vlaka na relaciji Buje-Poreč, vozeći tada novom uskotračnom željezničkom prugom Parenzanom.

Ako vam manifestacije nisu dovoljne i želite posjetiti i biciklističke staze u Istri kliknite na link i izaberite željeno mjesto.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking