Dinamičan odmor...

Ovo je godišnje doba koje obiluje ponudom sportova na otvorenom. Zaljubljenici u prirodu i avanturu zasigurno će sa strašću krenuti u otkrivanje ljepota ovog jedinstvenog bisera Mediterana – Istre.

Ovdje Vas očekuju složenije ili manje složene biciklističke staze. Preporučujemo staze uz istarsko priobalje – duž rta Kamenjak, od Rovinja do uvale San Polo, oko Vrsara i Poreča, Umaga i Rapca te one do srednjovjekovnih gradića u unutrašnjosti poluotoka. Potražite sve biciklističke staze.

Naša regija poznata je i po tenisu: ima oko 430 zemljanih teniskih terena na kojima se može igrati tijekom cijele godine. Najpoznatiji turniri su Istarska Rivijera i ATP Croatia Open - najugledniji teniski turnir u Hrvatskoj i regiji. Turnir prate bogati zabavni događaji, koncerti i večernji partyji, a u novije vrijeme i festival istarskih kulinarskih delicija Istria Gourmet.

Pješačite ili trčite kroz živopisna vinorodna područja, prekrasne šetnice uz more, brdovite krajolike, bajkovite gradiće... trekkingom se možete baviti na većini terena, a u kombinaciji s prirodom i svježim zrakom pogodovat će vašem zdravlju. Saznajte više o pješačkim stazama u našoj regiji.

Krenite u avanturu ronjenja i otkrijte čari istarskog podmorja koje obiluje raznolikim biljnim i životinjskim svijetom, kao i mnoštvom spilja, zidova, hidroarheoloških atrakcija i potonulih brodova.
Ronjenje je u našoj regiji moguće tijekom cijele godine jer su temperature mora ugodne, a najpogodnije su između svibnja i studenog.

Istra nudi i niz drugih sportskih aktivnosti poput paraglidinga, zmajarenja, sportskog penjanja i windsurfinga.
Sezona paraglidinga proteže se kroz cijelu godinu, a pasionirani letači uživat će u čarima netaknute prirode i magičnoj ljepoti središnje Istre.
Osam uzletišta za zmajarenje s preletima po cijeloj središnjoj Istri očekuje Vaš dolazak, a zbog blage mediteranske klime letačka sezona je omogućena od veljače do studenog.
Na istarskim stijenama na nekoliko penjališta s raznovrsnim preprekama mogu se dobro izmoriti i vrhunski sportaši i početnici te uživati u očuvanoj prirodi.
Ljubiteljima će surfanja vjetrovi i morske struje u Istri pružiti jedinstveni užitak, kako početnicima tako i onim vještijima.

Pozivamo vas da svoj aktivni odmor provedete u Istri gdje ćete zasigurno pronaći sportsku aktivnost koja najbolje odgovara vašim interesima i željama. Naša regija je idealna destinacija za sve one željne dobre zabave i sportskih aktivnosti.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking