Regija božanskih maslinovih ulja

Tradicija maslinarstva seže u davna vremena kada su Rimljani prepoznali Istru kao plodno tlo za uzgoj najčuvenijeg mediteranskog eliksira. Svjedoče o tome arheološka nalazišta smještena duž obale, koja pokazuju kako su u Istri postojali proizvodni kapaciteti po veličini jedinstveni na širem području…

Istarska ulja prema svjetskim mjerilima spadaju među najkvalitetnija, a isprobati ih možete krenete li put cesta maslina s obilježenim uljarama i konobama najboljih istarskih maslinara.

Kod različitih ćete maslinara otkriti različite okuse. Od autohtonih sorti vjerojatno ćete kušati ulje buže i istarske bjelice, no u Istri odlično uspijevaju i strane sorte - nježni leccino, nešto pikantniji pendolino i frantoio, i druge. Ovisno o mašti i afinitetima proizvođača, susrest ćete i mješavine više sorti.
Naglašavamo da istarska maslinova ulja sustavno grade svoj imidž na visokoj kvaliteti, a ne na proizvedenim količinama.

Ekstradjevičansko maslinovo ulje je najčišći proizvod koji maslina može dati. U njemu ostaju sačuvane sve dragocjene tvari koje maslinovo ulje čine jednom od najkvalitetnijih namirnica u prehrani.
Ako kušanjem svježe prerađenog ekstradjevičanskog ulja osjetite intenzivan okus ploda uz lagano peckanje u grlu to je nepogrešiv znak da ste upravo kušali vrhunski proizvod.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking