Romantično Valentinovo

Valentinovo je poseban dan kada svi zaljubljeni žele provesti svoje vrijeme s najdražom osobom. Stoga Vas pozivamo u Istru gdje ćete u predivnom okruženju provesti najromantičnije trenutke.

Što znamo o Valentinovu? Počeci obilježavanja Valentinova sežu u vrijeme staroga Rima. Car Klaudije II. zabranio je ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlaska u rat. Svećenstvo je moralo poštovati odluku, ali je svećenik Valentin ipak potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti. 14. veljače je Valentin po carevoj naredbi pogubljen. Nakon smrti narod ga je proglasio svecem pa tako danas i mi slavimo Valentinovo - Dan zaljubljenih.

Neke teorije smatraju da je Valentinovo nastalo od nekih poganskih obreda i jer se u Srednjem vijeku vjerovalo da se ptice počinju pariti 14. veljače, pa otuda običaj slanja "Valentinovskih" čestitki. Ipak, najvjerojatnije je da Valentinovo postoji u spomen na svećenika Valentina.

Simbol je Valentinova i Kupid, starorimski bog ljubavi koji drži luk i strijelu jer se vjeruje da se onaj koga on pogodi svojom čarobnom strelicom odmah zaljubi.

Predlažemo da Valentinovo provedete u Istri u zagrljaju najdraže osobe šetajući uz more i promatrajući zalazak sunca, ali i šetnjom pješačkim stazama uživajući u ljepoti i tišini istarskog kraja.

Posebne ponude naših hotela očekuju vas kako biste romantičnim odmorom razveselili vašeg partnera. Provedite vaš odmor u jednoj od mnogobrojnih privatnih kuća ili apartmanima na moru ili pak u unutrašnjosti Istre provjerite bogatu ponudu smještaja koju vam nudimo.

Romantični ručak ili večera uz svijetlost svijeća svakako će uokviriti sliku čiji ste vi glavni likovi...tiha glazba u kutu restorana ili konobe, čokoladni desert, čaša istarskog vina.

Idealno Valentinovo, zar ne?

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking