Vesela maskirana povorka

Jedan od najatraktivnijih i najveselijih događaja u cijeloj godini kojemu se raduju i djeca i odrasli je zasigurno karneval.

Vesela povorka maštovitih maski, šarenih kostima i alegorijskih kola kreće se istarskim ulicama i trgovima velikih i malih mjesta te uveseljava sve prisutne glazbom, pjesmom i plesom. Svatko može postati netko drugi i zaboraviti na probleme, pa makar na trenutak!
Stoga je karneval izvrsna prilika da se obitelji i prijatelji odlično zabave.

Jedan od najmasovnijih karnevala u Istri održava se u Buzetu na njemu svake godine sudjeluje više od tisuću sudionika. I ove se godine Pula pridružuje veselju Karnevala kada maškare preuzimaju ključeve grada na mjesec dana. Uživajte i vi s nama na velikom druženju, povorci i maskenbalu. 
Od ostalih veselih karnevalskih zbivanja u Istri spomenut ćemo Cerovlje i Ližnjan gdje karnevalske družine preuzimaju ključeve grada i organiziraju plesove, povorke, i maškarani maraton, a u Labinu djeca uživaju u dječjim maškarama i šarenoj povorci.

Završetak karnevala obilježava tradicionalno suđenje pustu, maskiranom lutku izrađenom od slame i stare odjeće. Njegovo spaljivanje predstavlja nestajanje grijeha i nestašluka počinjenih za vrijeme karnevalskog ludovanja.

Karneval u Istri je izvrsna prilika za uživanje u tradicionalnoj slastici koja nalikuje malim krafnama: fritulama. Na karnevalskom slavlju nezaobilazno je pravo kvalitetno istarsko vino.

Karnevalski program možete provjeriti u našem kalendaru događanja. Pozivamo Vas u Istru na ludi karnevalski provod i odmor u hotelima u Istri.

Veselite se s nama!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking