Uživajte u prirodnim ljepotama

Boravak u Istri obogatite uživajući u ljepotama prirode poput brežuljaka, šuma, špilja, poluotoka, otoka...Topla i sunčana ljeta, blage i kišovite zime s mediteranskom klimom čine ju idealnom destinacijom za posjet tijekom cijele godine.

Tridesetak zaštićenih dijelova prirode među kojima i jedan nacionalni park (Brijuni), krase Istru te upotpunjuju njenu ponudu.

Nacionalni park Brijuni sa svojih 14 otoka slovi za jedno od najljepših arhipelaga na Mediteranu. Uz jelene lopatare, muflone, zebre, deve i ostale životinje, možete uživati u arheološkim lokalitetima i autohtonom raslinju.

Na krajnjem jugu Istre nalazi se zaštićeno područje poluotok Kamenjak na kojemu možete prošetati stazom dinosaura i vidjeti njihove tragove na stijenama. Bogata je florom i faunom, a treba istaknuti brojnu populaciju orhideja.

Jugozapadno od Rovinja u uvali Palud nalazi se prvi ornitološki park u Istri gdje je zabilježeno 219 vrsta ptica, a sjeverno od Rovinja nalazi se potopljena kanjonska dolina u kršu – Limski kanal, poznat kao Limski zaljev ili Limski fjord s uzgajalištem školjaka.

Istru krasi bogat podzemni svijet prepun špilja i jama. Neke od njih moguće je obići bez većeg speleološkog znanja i opreme, dok je za velik broj njih ipak potrebno više iskustva i specijalizirane opreme.
U jami Baredine razgledajte mnoštvo stalagmita i stalaktita te čovječju ribicu koja živi u podzemnom jezeru, a u blizini najvećeg srednjovjekovnog kaštela u Istri nalazi se Pazinska jama koja nije ostavila ravnodušnim Dantea, Julesa Vernea niti mnoge druge.
U srcu Istre, kraj Žminja, uživajte u ljepotama špilje Feštinsko kraljevstvo. Ako vas put vodi u sjeverozapadnu Istru onda nedaleko od Brtonigle posjetite špilju Mramornicu koja je i jedna od najvećih spilja u Istri gdje ćete vidjeti stalagmite visoke i do 13 metara.

Jedna od najljepših panorama u ovom dijelu Europe, vidljiva je s vrha Parka prirode Učka. Na zapadnim padinama Učke nalazi se impresivan kanjon Vela draga.
Motovunska šuma prostire duž doline rijeke Mirne. Najpoznatije je stanište tartufa, kao i najcjenjenijeg od svih tartufa – bijelog tartufa.

Uz navedene, u Istri vas čeka još mnoštvo prirodnih ljepota. Dođite i krenite u njihov obilazak.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking