Zabavna strana trčanja...

Dolaskom toplijeg vremena sport i rekreacija bivaju sve značajniji te donose nove prilike za uzbudljive i neobične doživljaje u krajolicima Istre, a koja postaje iz godine u godinu sve omiljenija destinacija za sve one koji svoj odmor žele provesti uz aktivni odmor i sport.

Sigurno će vas zainteresirati serija utrka Run.Eat.Drink. koje nude poseban doživljaj kušanja izvornih istarskih proizvoda u kombinaciji s trčanjem u prirodnom okruženju. Prijaviti se možete pojedinačno za utrku na 10 km ili štafetno u paru.

U Motovunu će se i ove godine organizirati zanimljiva orijentacijska utrka Veli Jože namijenjena obiteljima s djecom. Prijavljene ekipe u kojoj jedan od članova mora biti mlađi od 14 godina najprije moraju smisliti svoje ime na temu Motovun, a cilj utrke je pronalazak kontrolnih točki skrivenih u starogradskoj jezgri.

Za najhrabrije tu je Lim Bay Challenge avanturistička utrka koja obuhvaća mtb vožnju, orijentacijsko umijeće, trekking, kajak, sportsko penjanje, veslanje i plivanje. Natjecanje će se održati u Vrsarskom i Rovinjskom arhipelagu kao i u Limskom zaljevu.

Druga polovica svibnja rezervirana je za Istria Wine & Walk, jednodnevni događaj u kojem ćete moći pješačiti atraktivnim itinererom od 11 km kroz najslikovitija područja sjeverozapadne Istre te istovremeno kušati najbolja istarska vina.

Da li ste ikada čuli za zloglasnog gusara Morgana i priču o njegovom sakrivenom blagu? Dođite na Dvigrad Trek i izaberite kategoriju koja vam najbolje odgovara i pridružite se ostalim trekerima u potrazi za Morganovim blagom!

U večernjim se satima u sklopu Bale outdoor festivala organizira utrka na 10 km, a najhrabriji natjecatelji se mogu okušati u 3 različite utrke koje će biti dio festivala: avanturistička, mtb maraton i utrka na 10 km.

Zabavnu stranu trčanja upoznajte na utrci Istralandia run & slide! Bit će to neobična utrka, tijekom koje se trči 5-6 kilometara kroz kompleks vodenog parka, ali i okolnih staza. Pravo iznenađenje slijedi na cilju, u koji se ulazi spuštanjem niz tobogan od šest staza.

Ako vam proljetne manifestacije nisu dovoljne te želite saznati sve što će se zbivati u Istri u ovoj godini tu je nova Istra Outdoor brošura i naš kalendar.

Želimo vam ugodan aktivan odmor u Istri!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking