Sportski rujan u Istri!

Pred nama je mjesec rujan prepun zanimljivih sportskih manifestacija na kojima možete prisustvovati kao aktivni rekreativac ili se samo zabaviti gledanjem.

Nastavlja se serija utrka Run.Eat.Drink. koja je zainteresirala mnoge, a nudi poseban doživljaj kušanja izvornih istarskih proizvoda u kombinaciji s trčanjem u prirodnom okruženju.

Poreč vam nudi veliki sportski dan 02.09. kada u jutarnjim satima starta Porečki delfin, najzabavniji plivački maraton. Možete izabrati između tri dionica, krenuti sami ili u društvu, plivati polako ili brzo ili pak bilo kojim poznatim ili nepoznatim stilom. Dan ranije, samo nekoliko kilometara dalje predviđena je i kross utrka u Taru duga 10 km.   

Ljubitelji trčanja i vina bit će oduševljeni saznanjem da vinski maraton Istrian wine run nastavlja tradiciju započetu prije tri godine. Uživajte u trčanju krajolicima sjeverozapadne Istre kroz vinograde, ali i vinske podrume!

Rekreativna biciklijada Subotina održat će se u Buzetu, u subotu 09. rujna sa startom u 15 sati ispred Buzetske pivovare. Biciklijada se održava u sklopu tradicionalne pučke fešte Subotine.
U Puli je predviđena i ove godine noćna PulskaX koja natjecatelje vodi kroz sam centar grada i spektakularni tunel Zerostrasse.

Ukoliko se nalazite u Labinu i okolici svakako dođite na Labin Rabac Vertical. To je zanimljiva trail utrka koja starta na trgu u starom gradu Labinu, a natjecatelje vodi do Rapca i natrag preko sjajne Sentonine staze nizbrdo te Stazom božanskih izvora uzbrdo. Rabački akvatorij, poznat po jedriličarskim regatama, razapetim jedrima veselih jedrilica poziva na neizostavnu Rabačku regatu.

Pridružite se pravim zaljubljenicima biciklizma i dođite na biciklistički vikend i utrku Valamar Terra Magica. Možete birati dužinu staze koju ćete voziti: 70, 50 ili 30 kilometra ili uživati u spektaklu MTB Trial competition show. Ako niste natjecateljskog karaktera već više volite bezbrižnu vožnju, pridružite se svim zaljubljenicima biciklizma na atraktivnim stazama barbanštine i Juga na dva kotača!

Sredina rujna rezervirana je za triatlonsku utrku Ironman 70.3. Velebna pulska Arena bit će cilj ove ekstremno zahtjevne utrke u kojoj su sudionici pravi superjunaci kojima je potrebna ne samo fizička nego i iznimna psihička snaga te svakako podrška mnogobrojne publike.

Svi zaljubljenici biciklizma s nestrpljenjem čekaju zadnji vikend u mjesecu kada se održava tradicionalni Parenzana Cube, najmasovniji međunarodni biciklistički susret u Istri kojeg pohode svi ljubitelji biciklizma - bilo cestovnog, bilo MTB.

Posljednja subota u mjesecu donosi nam Valamar trail, odnosno utrku trčanja u prirodi po označenim stazama, a sastoji se od pet različitih utrka. Razvrstanih po različitim težinama, utrke su namijenjene svima, od vrhunskih trail igrača do čistih rekreativaca. Ove godine Advanced staza (52 km) piše povijest. Naime, upravo će ova staza biti prvo hrvatsko prvenstvo u trailu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, ali ne samo to, ova će utrka biti i kvalifikacijska za nastup na svjetskom trail prvenstvu u Španjolskoj.

Ukoliko vam rujanske manifestacije nisu dovoljne te želite saznati sve što će se zbivati u Istri do kraja godine tu je Istra Outdoor brošura i kalendar sportskih događanja.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking