Ne propustite prosinac u Istri! 2017

Osjetite blagdanski ugođaj na istarskom poluotoku dok šetate ulicama i posjećujete mnogobrojne manifestacije u prosincu. Na božićnim sajmovi pronaći ćete poklone za najmilije, nešto za sebe ili prigodne dekoracije za dom, a u šatorima na trgovima zabavit ćete se uz dobru glazbu, kuhano vino i neki specijalitet.

Djeca i odrasli pripremili su za Vas mnogobrojne božićne koncerte i priredbe u crkvama i kazalištima, a neizostavan je dolazak Djeda Božićnjaka koji će razveseliti one najmanje.

Ulice i trgove Umaga ovaj će dio godine ispuniti brojnim zabavnim, kulinarskim i koncertnim događanjima, a za najmlađe je spremna vesela zabava uz Umagične blagdane. I u Novigradu su za vas pripremili brojne zanimljive rukotvorine i bogati zabavni program!

Sredinom prosinca održava se Božićni sajam koji Brtoniglu uvodi u blagdansku priču uz unikatne ručne radove kao i autohtone proizvode već upakirane i spremne za poklon. Djed i Baka Mraz sa svojim pomoćnicima pripremaju bogat kulturni program, igraonice za djecu i raznovrsnu enogastronomsku ponudu u Grožnjanu.

U Kašteliru možete posjetiti Kuću Djeda Mraza gdje će se djeca uz radionice, igraonice i pisanje pisma Djedu Mrazu pripremiti na njegov dolazak, a i sami roditelji će se prisjetiti svog djetinjstva

Adventski program u Poreču nudi puno veselja za velike i male, stoga uživajte u besplatnom klizanju na ledu, zabavnim i kulturnim programima te brojnim koncertima i bogatoj adventskoj gastronomskoj ponudi a kao i svake godine očekuje vas nezaboravan doček Nove 2018. uz odličnu glazbu i zabavu.
U Rovinju će se tijekom prosinca održavati prava Božićna čarolija, a odlična glazba očekuje vas u sklopu Rovinj music festivala. Na Silvestrovo na glavnom gradskom trgu, uz glazbu poznatih pjevača i u društvu prijatelja, dočekajte Novu 2018.

U Puli se tijekom prosinca svakodnevno održavaju programi unutar manifestacije Prosinac u gradu kao i Božićni sajam kreativnosti koje je idealno mjesto za pronalazak poklona koji će razveseliti sve uzraste. Novu godinu dočekajte na jednom od gradskih trgova uz živu glazbu i dobru zabavu. Svakodnevne radionice, programe za najmlađe te kuću Djeda Mraza svakako nemojte propustiti u Ližnjanu i Marčani.

U Pazinu se organizira Veseli prosinac, Božićno-novogodišnji sajam s bogatom ponudom za velike i male. Atraktivna uprizorenja živih jaslica dočekat će vas na ulicama gradića Sv. Lovreča čije predstave na otvorenom plijene uvijek pažnju.

Prošlost i sadašnjost se u Istri isprepliću na svakom koraku pa tako i u gastronomiji. Jela koja su se nekad pripremala za Božić i danas su prisutna na blagdanskoj trpezi uz male promjene. Provedite božićne blagdane u Istri i upoznajte našu gastronomsku tradiciju u restoranima, konobama i agroturizmima diljem poluotoka.

Staru godinu možete ispratiti u nekom od hotela koji je za vas pripremio bogat program i veselo druženje uz živu glazbu, a za one kojima hladnoća ne predstavlja problem uvijek su tu zabave na središnjim trgovima uz veselo mnoštvo i vatromet!

Želimo vam sretan Božić i sretnu Novu godinu!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking