Zimski aktivni odmor

Istra postaje iz godine u godinu sve omiljenija destinacija za one koji žele provesti aktivni odmor i u hladnijim mjesecima, tako da je na istarskom poluotoku sport zamijenio zimski san. Dok je u većini kontinenta snijeg i hladnoća mi vas pozivamo u pitoreskne gradiće gdje se i tijekom zime održavaju mnogobrojne sportske manifestacije.

Sve popularniji su trekking (orijentacijsko terensko trčanje) i trail utrke (planinsko trčanje na označenim stazama) a o popularnosti trčanja svjedoči i 13. godina održavanja Istarske zimske lige. Trči se sve do ožujka u različitim mjestima, a dužina staze je između 6 i 8 kilometara. Utrke su namijenjene svima koji se vole rekreirati i družiti, a nikako ne smijete propustiti veliko finale u Poreču.

13. izdanje Istratrek utrke ove se godine održava u Pazinu, a ovisno o vašoj fizičkoj spremi možete izabrati kategoriju Ultra, ako želite pretrčati 45 km, challenger od 25 km ili pak uživati u light utrci od 12 km.

Nestrpljivo čekamo 17.02. kada u Brtonigli starta Brtonigla Adventure trek, a možete izabrati između tri kategorije: Ultra (50 km), planinarska (25 km) i fun&run (11 km). Staza nije označena već su označene kontrolne točke.

Brijunsko otočje koje je izuzetan spoj prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesne baštine i ove će godine ugostiti Brijuni marathon. Možete izabrati između tri različite dužine staze te tako uživati u prekrasnom krajoliku.

Kada se priroda počne buditi i prve zrake sunca nakon duge zime obasjaju morske valove i vrhove borova duž jadranske obale, Laguna Poreč polumaraton vas čeka s novim utrkama na novim stazama! Poreč će tako ugostiti sve trkače i njihove navijače koji se žele pridružiti na zanimljivim polumaratonskim, ali i nešto kraćim stazama.

Početak travnja rezervirana je za sportski spektakl 100 milja Istre. Utrka 100 milja Istre je trail utrka koja u cijelosti prolazi Istarskim planinarskim putem od starta u Labinu, Lovranu, Buzetu ili Motovunu, ovisno o dužini staze sve do cilja u Umagu. Sastoji se od čak četri različitih utrka, tri za prave ultraše i jedna za one koji će to tek postati. Cilj svih utrka i svojevrsno središte svih događanja će biti Umag gdje će se održati dječja utrka.

Dok neki trče predivnim krajolicima Istre, drugi pak više vole poluotok razgledati na dva kotača. Nekoliko je zanimljivih i značajnih utrka koje se održavaju već tradicionalno svake godine i međunarodnog su karaktera. Prepoznata je njihova važnost te su uvrštene u kalendar Svjetske biciklističke federacije (UCI).

Ne propustite jednodnevnu utrku Trofej Umag koja se nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke organizacije UCI te koja će u svojem šestom izdanju prolaziti kroz gradove i mjesta sjeverozapadne Istre u dužini od 160 km.
Samo nekoliko dana kasnije Poreč će biti domaćin jednodnevne međunarodne biciklističke utrke Trofej grada Poreča, koja se održava na atraktivnim područjima Poreštine.

Vrhunske bicikliste koji se natječu za bodove Svjetskog kupa možete vidjeti u nekoliko zahtjevnih etapa 15. izdanja Istarskog proljeća, dok će Poreč i ove godine ugostiti jednodnevnu utrku Gran prix Laguna Poreč.

Nakon napornih sportskih aktivnosti sigurno ćete se željeti odmoriti i nadoknaditi potrošenu energiju. U tome će vam pomoći raznovrsna ponuda koju ćete pronaći u wellness centrima duž poluotoka. Istarska gastronomija, nadaleko poznata po svojim vrhunskim namirnicama i jelima, upotpunit će cjelokupan dojam boravka u našoj regiji.

Ugodan aktivan odmor u Istri!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking