Biciklistička iznenađenja u Istri

Bogata prirodnim i kulturnim ljepotama, Istra je prava biciklistička oaza u svako godišnje doba, a biciklističke staze idealan su način za otkrivanje njezinih prirodnih ljepota.
Bliži se toplije vrijeme kada odlazite na zasluženi odmor, a kako biste što bolje pripremili vaš biciklistički odmor pripremili smo nekoliko manifestacija koje ne smijete propustiti...
 
Kamenjak rocky trails je festival posvećen biciklizmu na krajnjem jugu Istre, u Premanturi, a održava se prvi vikend u travnju. Zadivit će vas ljepota prirode i mogućnosti koje vam se ovdje pružaju.
Ukoliko se nalazite u južnoj Istri sudjelujte u biciklijadama pod imenom Jug na dva kotača koje će se održati u Puli, Medulinu, Fažani, Vodnjanu, Ližnjanu i Marčani. Namijenjene su svim uzrastima sa željom da se okupe cijele obitelji. Dužina staza je između 20 i 25 km i nisu zahtjevne pa su pogodne za rekreativce.

Tour of Croatia je svjetska profesionalna biciklistička utrka koja se vozi po četvrti put atraktivnim trasama u Hrvatskoj, u svojoj petoj etapi natjecatelje vodi u Istru, točnije u Rabac.

Sudjelujte na sportskoj manifestaciji Rekreativna Parenzana! Krenite sa svojom obitelji i prijateljima trasom Parenzane na rekreativno druženje: biciklizam, trčanje ili hodanje, na vama je izbor. Prolazeći dijelom njene trase, oduševit će vas njeni tuneli, mostovi i vijadukti, a u gradićima na brežuljcima možete kušati gastronomske specijalitete Istre.

Početkom svibnja ne propustite turističko-obiteljsku biciklijadu Limes Slow Bike, rekreativnu MTB vožnju biciklističkom stazom kroz šumu Kontija te akrobacijski bike show na cilju, na vrsarskoj rivi.
Za najhrabrije tu je Lim Bay Challenge avanturistička utrka koja obuhvaća mtb vožnju, orijentacijsko umijeće, trekking, kajak, sportsko penjanje, veslanje i plivanje. Natjecanje će se održati u Vrsarskom i Rovinjskom arhipelagu kao i u Limskom zaljevu.

Zanimljivosti, zabava, adrenalin i zajedničko druženje očekuje vas u mnoštvu aktivnosti koje možete doživjeti u zraku, na moru i pod morem, u aquaparkovima, povijesnim uprizorenjima i zanimljivostima. Ne propustite panoramske vožnje po Istri i upoznavanje dinosaura.

Nakon napornih vožnji sigurno ćete se željeti odmoriti u jednoj od mnogih smještajnih mogućnosti koje se nude u Istri. Izaberite sobe u hotelima, apartmane u turističkim naseljima, parcele ili mobilne kućice u kampovima, ali i privatni smještaj kod gostoljubivih domaćina.
Istarska gastronomija je nadaleko poznata po svojim vrhunskim namirnicama i jelima koja će upotpuniti cjelokupan dojam boravka u našoj regiji.

Ugodan aktivan odmor u Istri!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking