Vikend odmor na poluotoku

Odlučite li svoj slobodni vikend provesti u Istri, sigurno nećete pogriješiti! Taj mali poluotok s bogatom povijesti i vrhunskom gastronomijom pruža savršen bijeg od svakodnevnog života i izvrsno je vikend odredište, bez obzira na godišnje doba.

Ono što će vas sigurno ostaviti bez daha su starogradske jezgre istarskih gradova, bili oni smješteni uz more ili na pitoresknim brežuljcima u srcu zelene Istre. Istražite kaštele i fortifikacije čija će vas povijest odvesti u davni i zaboravljeni svijet. Zavirite u istarske crkvice i uživajte u živopisnom imaginariju srednjovjekovnih freski i svijetu čudesne glagoljice.

Ako ste više zainteresirani za prirodne ljepote sjednite na bicikl ili obucite najdraže tenisice i prepustite se prirodi. Biciklističke i trail staze Istre su jednostavno prekrasne tijekom jesenskih dana.
Nakon što ste završili s vožnjom ili trčanjem vjerujemo da ste umorni i iscrpljeni, stoga vam savjetujemo opuštanje!

Najbolje što možemo učiniti za sebe tijekom slobodnog vikenda je opustiti se i uživati u wellness centru, plivanju u bazenu s morskom vodom, opuštanju u sauni ili aroma masaži. Napunite baterije novom energijom i dobrim raspoloženjem!

Nakon aktivno provedenog dana sigurni smo da ste ogladnili, a tradicionalna istarska kuhinja fantastična je u bilo koje doba godine. Delicije ovog kraja nagrada su za svačije nepce nakon cjelodnevnog istraživanja Istre. Istarska kuhinja temelji se na zdravim plodovima bogate zemlje, a jela su spravljena na maslinovu ulju te začinjena aromatičnim biljem. Kuhinja je to s malo sastojaka, ali spravljena s mnogo ljubavi, što ćete sigurno osjetiti! Kroz cijeli poluotok protežu se poznate vinske ceste s brojnim vinarima gdje možete pronaći različite sorte vina, i naravno počastiti s nekoliko gutljaja.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking