Putujte kroz vrijeme... 2017

Istra Inspirit ove godine ulazi u svoju šestu sezonu. Ljubitelji Inspirit doživljaja ove sezone moći će doživjeti Iustitiu 11.07. u Poreču, Spacio 18.07. u Rovinju, Crispa 21.07. na Vižuli u Medulinu te Vodnjanske štorije 10.08. u Vodnjanu.

U Poreču u spektaklu Iustitia gosti mogu saznati tko je bio Domenico Furlan, što je ukrao te kako je zadovoljena pravda na ulicama Poreča.
Spacio u Rovinju donosi najautentičniji ribarski doživljaji u kojem posjetitelji uživaju u vožnji batanama, a večer završavaju u tipičnoj ribarskoj večeri, prepunoj priča o moru, komičnih odnosa i ribarskih anegdota.

U Medulinu na autentičnom arheološkom nalazištu Vižula gosti imaju priliku svjedočiti jednoj od najdramatičnijih priča Rimskoga doba - priči o Crispu i njegovoj tragičnoj ljubavi s Faustom. U Vodnjanu se odigravaju Vodnjanske štorije u kojima se posjetitelji mogu vratiti u 19. stoljeće, upoznati se sa starim zanatima i sav doživljaj pratiti uz pjesmu i ples.

U sklopu Casanovafesta, 16. i 17.06. te manifestacije Stari samanj, 23. i 24.06. nastavljaju se manifestacije u Vrsaru. Casanovafest se održava u starogradskoj jezgri Vrsara te će posjetitelji otkriti tajno utočište najpoznatijeg svjetskog ljubavnika kao i uživati u otkrivanju ljubavnih pustolovina kroz povijest. U sklopu Starog samanja koji se održava četvrtu godinu zaredom, Istra Inspirit će svojom glumom oživjeti neobična i stroga pravila nametnuta stanovništvu statutom porečkih biskupa iz 17. stoljeća.

Ponavljaju se i uzbudljive šetnje otokom Sveti Nikola tijekom Poreč Open Air festivala svake nedjelje u srpnju te kolovozu u sklopu kojih posjetitelji imaju priliku otkrivati priče, mitove i legende iz bogate istarske povijesti. Osim suradnje s Poreč Open Air festivalom, ove sezone započinje  suradnja i u sklopu Rabac Open Air festivala na kojem će Istra Inspirit zabavljati posjetitelje 29.07., 05.08. i 12.08.

» Istra Inspirit

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking