Top eventi u kolovozu

Odlučili ste provesti vaš godišnji odmor u Istri, ali još niste upoznati sa svime što vam nudi naša regija? Za početak smo vam pripremili top manifestacije za mjesec kolovoz koji će vaš odmor učiniti još zanimljivijim.

U povijesnom gradiću u središnjoj Istri, u Grožnjanu za sve se ljubitelje biciklizma održava nezaobilazna atraktivna utrka Grožnjan by night! Ako vam se ipak više sviđa naša gastronomska ponuda i lokalne fešte tu je Festa sv. Roka u Brtonigli koja nudi izvrsna istarska jela. Ukoliko su astronomija, astrologija, mistika i mitologija vaša strast tada ne propustite manifestaciju Astro party Lunasa.

I ove godine Poreč ugošćuje MTV Summerblast, jedan od najboljih glazbenih festivala, i drugu godinu zaredom dovodi zvijezde pop i dance glazbene scene, a s velikim nestrpljenjem čekamo nastupe ikona hip hop glazbe Will Smitha i DJ Jazzy Jeffa. Uživajte tik uz more na Peškeri!

Malo ribarsko mjesto Funtana će vas tijekom kolovoza oduševiti svojim tradicionalnim ribarskim feštama i kulinarskom ponudom morskih specijaliteta koje ribari pripremaju od dnevnog ulova i nude s vlastitih brodica dok se u Vrsaru, na rivi, održava manifestacija Vrsar Porto Fest koja spaja tradiciju i suvremeni pristup u istarskoj ponudi gastronomskih specijaliteta.

Rovinjska izložba Grisia održava se 13.08. u istoimenoj ulici u starogradskoj jezgri, a sve ljubitelje jazz-a i one koji će to tek postati u Balama očekuje Last minute open Jazz Festival koji je prošle godine ugostio više od 120 glazbenika u pet dana trajanja.

Pulska arena će i ove godine ugostiti svjetske velikane stoga ne propustite nastup Tom Jonesa i Zucchera. Ljubitelji elektronske glazbe uživat će krajem mjeseca u Štinjanu, kraj Pule, na Dimension festivalu, spektakularni festival elektronske underground glazbe koji dovodi najveća imena te glazbe u Pulu. Festival se otvara koncertom odlične Grace Jones u Areni!

Fažana vam predstavlja svoju ribarsku tradiciju s programom Ća ribari znaju, na medulinskoj rivi možete svakog ponedjeljka kušati tipične istarske proizvode, za ljubitelje sporta nezaobilazan je rt Kamenjak i manifestacija Full Moon dok u Vodnjanu možete uživati u maštovitim alegorijskim kolima na Bumbarskoj fešti.

Raznovrstan program, dobra glazba i urbani ritmovi, kino i kazališni program, posebna događanja i koncerti obogaćuju ljetne doživljaje i stvaraju nezaboravne uspomene za sve posjetitelje Rabac Open air festivala.

U prekrasnom i mističnom gradiću Pićnu, na Legendfestu, čekaju vas štrige i štriguni, vile i vilenjaci, zmajevi i vještice, a u Svetvinčentu ćete na manifestaciji Srednjovjekovni festival upoznati svakodnevnicu tog povijesnog razdoblja. Ukoliko se krajem mjeseca nalazite u okolici Žminja svakako dođite na Bartulju, najveću i najpoznatiju pučku feštu u Istri.

U Istri se tijekom kolovoza održavaju mnoge raznolike manifestacije te vas pozivamo da ovdje provjerite datume njihovog održavanja.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking