Uzbudljive jesenske avanture!

Dolaskom ugodnih jesenskih dana sport i rekreacija dobivaju snažan zamah, noseći nove prilike za uzbudljive i neobične doživljaje u pejzažima Istre.   

Trkači će se obradovati još jednom izdanju utrke Novigrad-Cittanova Run. Ove godine možete izabrati polumaraton, štafetu ili utrku na 6 km, dok će najmlađi uživati u run&fun utrci namijenjenoj samo njima! 

Uzbudljivo će biti i na najjužnijem dijelu istarske obale, na Kamenjaku gdje se održava Kamenjak Trek. Cilj ove utrke je da u što kraćem vremenu, uz pomoć topografskih karata i kompasa, pronađete sve kontrolne točke.

Ovogodišnja novost koju ne smijete propustiti je rogaining utrka Štriga! Rogaining je orijentacijski sport na duge staze, uključuje strategije kretanja i navigaciju između kontrolnih točaka, pa ukoliko to još niste probali - ne propustite dolazak u Žminj!

Dok neki trče predivnim krajolicima Istre, drugi više vole poluotok razgledati na dva kotača ili kombinirati trčanje i bicikliranje. Stoga ne propustite Poreč triatlon! Plivanje pored starogradske jezgre, vožnja biciklom kroz istarske vinograde na biciklistički nezahtjevnoj stazi, trčanje uz more te cilj u centru grada osiguravaju nezaboravan doživljaj za svakog natjecatelja.

U studenom vas očekuje i lov na blago, u ovom slučaju tartuf! Dođite na pustolovnu utrku Lov na tartuf koja se sastoji od orijentacijskog trčanja i biciklizma, a pronađite ga baš vi!  

I ove godine veliki jesenski maraton Istria Granfondo sa startom i ciljem u obalnim istarskim gradovima Umagu i Novigradu nudi veseli vikend ispunjen sportom i rekreacijom.
Granfondo je popularan oblik cestovnog biciklističkog događanja koji podrazumijeva spontanu vožnju velikog broja sudionika, od natjecatelja u punoj formi do obitelji i ležernih rekreativaca.

Naravno i oni malo mirnijeg duha pronaći će zanimljive manifestacije. Momjanski MTB maraton održava se povodom proslave sv. Martina, zaštitnika Momjana, a nakon biciklijade ne zaboravite posjetiti vinske ceste momjanštine i uživati u degustacijama vrhunskih vina. Biciklijada nije natjecateljskog karaktera te su pobjednici svi koji stignu do cilja!

Nakon napornih sportskih aktivnosti sigurno ćete se željeti odmoriti i nadoknaditi potrošenu energiju. U tome će vam pomoći raznovrsna ponuda koju ćete pronaći u wellness centrima duž poluotoka. Istarska gastronomija, nadaleko poznata po svojim vrhunskim namirnicama i jelima, upotpunit će cjelokupan dojam boravka u našoj regiji.

Ugodan aktivan odmor u Istri!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking