Čari sportske Istre

Istra postaje iz godine u godinu sve omiljenija destinacija za sve koji žele provesti aktivni odmor i u hladnijim mjesecima, tako da je na istarskom poluotoku sport zamijenio zimski san. Stoga vas pozivamo u pitoreskne gradiće gdje se i tijekom hladnijih dana održavaju mnogobrojne sportske manifestacije.

O popularnosti trčanja svjedoči i 14. godina održavanja Istarske zimske lige. Trči se sve do ožujka u različitim mjestima, a dužina staze je između 6 i 9 kilometara. Utrke su namijenjene svima koji se vole rekreirati i družiti, a nikako ne smijete propustiti nadolazeće uzbudljive avanture u Poreču, Pazinu i Svetom Petru.

Ako vas više privlači druženje i trčkaranje u prirodi tu je i serija Kvarnersko istarskih trekking avantura ili popularno nazvanih KITA, a koje već desetu sezonu okupljaju zaljubljenike u trčanje, trčkaranje ili samo hodanje na urbanim, planinarskim ili čak neoznačenim stazama.

Prosinac vam nudi prave trkačke poslastice, prva na redu je Lim Bay Challenge: Sunny winter trail. Spustite se do mora i uživate u blagodatima mediteranske klime trčeći uz Limski kanal i zaleđe Vrsara na dvodnevnoj trail manifestaciji.

Uzbudljivo će biti i na jugu istarskog poluotoka, nedaleko Šišana gdje se održava Svetica trek. Cilj ove utrke je da u što kraćem vremenu, uz pomoć topografskih karata i kompasa, pronađete sve kontrolne točke.

Proslavite Božić na drugačiji način, dođite u Umag na Ho!Ho!Ho! run. Izaberite kraću stazu od 5 km ili ako ste malo hrabriji onu dužu od 10 km i uživajte duž umaške obale.

Nakon napornih sportskih aktivnosti sigurno ćete se željeti odmoriti u jednom od mnogih smještajnih mogućnosti koje se nude u Istri. U ovim mjesecima to su sobe u hotelima, ali i privatni smještaj kod gostoljubivih domaćina.

Naravno, bit će potrebno i nadoknaditi potrošenu energiju. U našim hotelima možete se opustiti u wellness centrima uz mnoštvo mogućnosti koja vam ona nude.

Istarska gastronomija je nadaleko poznata po svojim vrhunskim namirnicama i jelima koja će upotpuniti cjelokupan dojam boravka u našoj regiji.

Ugodan aktivan odmor u Istri!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking