Sportski rujan u Istri!

Pred nama je mjesec rujan prepun zanimljivih sportskih manifestacija na kojima možete prisustvovati kao aktivni rekreativac ili se samo zabaviti gledanjem.

Poreč vam nudi veliki sportski dan 01.09. kada u jutarnjim satima starta Porečki delfin, najzabavniji plivački maraton. Možete izabrati između tri dionica, krenuti sami ili u društvu, plivati polako ili brzo ili pak bilo kojim poznatim ili nepoznatim stilom.

Ljubitelji trčanja i vina bit će oduševljeni saznanjem da vinski maraton Istrian wine run nastavlja tradiciju započetu prije četiri godine. Uživajte u trčanju krajolicima sjeverozapadne Istre kroz vinograde, ali i vinske podrume!

Rekreativna biciklijada Subotina održat će se u Buzetu, u subotu 08. rujna sa startom u 15 sati ispred Buzetske pivovare. Biciklijada se održava u sklopu tradicionalne pučke fešte Subotine.
U Puli je predviđena i ove godine noćna PulskaX koja natjecatelje vodi kroz sam centar grada i spektakularni tunel Zerostrasse.

Rabački akvatorij, poznat po jedriličarskim regatama, razapetim jedrima veselih jedrilica poziva na neizostavnu Rabačku regatu.

Pridružite se pravim zaljubljenicima biciklizma i dođite na biciklistički vikend i utrku Valamar Terra Magica. Možete birati dužinu staze koju ćete voziti: 70, 50 ili 30 kilometra ili uživati u spektaklu MTB Trial competition show. Ako niste natjecateljskog karaktera već više volite bezbrižnu vožnju, pridružite se svim zaljubljenicima biciklizma na atraktivnim stazama barbanštine i Juga na dva kotača!

Svi zaljubljenici biciklizma s nestrpljenjem čekaju zadnji vikend u mjesecu kada se održava tradicionalna Parenzana, najmasovniji međunarodni biciklistički susret u Istri kojeg pohode svi ljubitelji biciklizma - bilo cestovnog, bilo MTB.

Posljednja subota u mjesecu donosi nam Valamar trail, odnosno utrku trčanja u prirodi po označenim stazama, a sastoji se od tri različitih utrka. Razvrstanih po različitim težinama, utrke su namijenjene svima, od vrhunskih trail igrača do čistih rekreativaca.

Ukoliko vam rujanske manifestacije nisu dovoljne te želite saznati sve što će se zbivati u Istri do kraja godine tu je Istra Outdoor brošura i kalendar sportskih događanja.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking