Chef Andrea Migliaccio

Restoran L'olivo, Michelin 2*
Capri Palace Hotel Mytha Hotels, Capri (IT)

Kulinarski genije iz Ischie, Andrea Migliaccio, svoju ljubav za kuhanjem naslijedio je od bake koja je svake nedjelje pripremala jelo za brojnu rodbinu, ali i susjede. Njezina kuhinja bila je tradicionalna, jednostavna i pripremljena od lokalnih namirnica, a upravo takva je i Andreina. S ponekim modernim zaokretom.

Njegov talent, rad i strast za kuhanjem priskribili su mu čak dvije Michelinove zvjezdice za restoran L'Olivo hotela Capri Palace Hotel & Spa. U njemu se skrasio nakon proputovanja Europom, a to je vrijeme iskoristio za usavršavanje te upoznavanje novih načina i stilova kuhanja. Radeći s nekima od najvećih europskih chefova dobio je i važne savjete o tome kako voditi uspješan restoran.

Nakon što je utažio svoju potrebu za znanjem, vraća se kući, spreman ponovno kuhati s okusima i mirisima uz koje je odrastao. Od 2011. godine na čelu je restorana L'Olivo u kojem tipičnu kuhinju Caprija razvija i pretvara u pravu čaroliju.
Andrea je nedavno kreirao novi menu restorana Pjerin u Villi Dubrovnik koja je uz Capri Palace dio Mytha Anthology Hotela Dogus grupe.

 

Istria Gourmet Festival: Autumn 2017

» Show Cooking: Ravioli od lignjuna s krumpirom
s juhom od rajčice i kremom od dimljenog sira Provola

» Chefs Gala @Brasserie Adriatic | Hotel Adriatic****

 

Email

Sponzori

Booking