Chef Emanuele Scarello

Agli Amici dal 1887, Relais & Châteaux, Udine
Michelin 2*

 

» IGF 2018 Masterclass:
Od chefa do ambasadora područja: vrijeme i strast
Da cuoco ad ambasciatore del territorio: tempo e passione
From chef to the ambassador of the territory: time and passion


Hic manebimus optime - Qui staremo benissimo,
kazuje znak iznad ulaznih vrata kojim dočekuju goste
Emanuele Scarello je prva osoba na koju ćemo pomisliti kada govorimo o visokoj kuhinji talijanske regije Friuli. Frijulanac do srži, stari obiteljski restoran pretvorio je u elegantno utočište s kuhinjom koja se s vremenom razvila u tolikoj mjeri da joj je samo nebo granica.

Kuhinja mu je esencijalna, dodir lagan, a teritorij sve prisutniji u svakoj kreaciji. Njegova su jela obojana širokom paletom boja, prepuna geometrijskih oblika, prava mala umjetnička djela koja maštovito osmišljava.

Emanuele je poznat po svojoj skromnosti i tome što mu je jako stalo do mišljenja gostiju. Uz pomoć dražesne sestre Michele, somelijerke koja vodi restoran, predano se posvećuje poslu kojeg su mu roditelji s ljubavlju prenijeli. U svojoj je kuharici napisao posvetu: Mojoj majci i mom ocu koju su mi prvi prenijeli ljubav prema čarobnom gurmanskom svijetu i pružili mi priliku da slijedim njihove stope.

Restoran Agli Amici je član Relais & Châteaux od 2014 godine.

 

 

Istria Gourmet Festival: Autumn 2017
» Show Cooking: Prevođenje tradicije: evolucijski put recepta od okusa
sjećanja do specijaliteta današnjice


Email

Sponzori

Booking