Chef Gennaro Iorio

Iz vinskih podruma prestižnog l'Hôtel de Paris iz Monte Carla, u posjet Rovinju dolazi Gennaro Iorio, vrhunski kuhar kanadskog porijekla, ali i enolog te sommelier. Već kao dječak sa svega 11 godina iskazuje veliki interes za kuhanje i tada pronalazi i svoj prvi posao u kuhinji. Sa 16 godina nagovara roditelje da u rodnom Vancouveru otvore pizzeriu, što su i učinili, a njihove su pizze dobivale na posebnosti zahvaljujući brojnim savjetima Gennarove tete iz Napulja.

Kao iskusan kuhar zajedno s dva prijatelja i kuhara otvara restoran La Terazza, također u Vancouveru, koji u daleku, prekoatlantsku zemlju, donosi dašak Starog svijeta i Mediterana. Vjerni talijanskoj kuhinji, naglasak stavljaju i na lokalno uzgojene namirnice, a duga lista vrhunskih vina obećava savršeno sljubljivanje s jelima.

Kao vodeći somelijer u prestižnim vinskim podrumima Cave Centrale de l'Hôtel de Paris organizira i tjedne tečajeve upoznavanja i kušanja vina, prenoseći svoja pozamašna znanja somelijerima, voditeljima hotela i brojnim vrhunskim stručnjacima.

Email

Sponzori

Booking