Chef Salvatore Elefante

Restoran L'olivo, Michelin 2*
Capri Palace Hotel Mytha Hotels, Capri (IT)


S mediteranskog otoka Caprija, pristiže Salvatore Elefante, tridesetogodišnji glavni chef restorana L'Olivo koji posjeduje čak dvije Michelinove zvjezdice. Rođen nedaleko Napulja, u mjestu Gragnano, more i sve morske blagodati sastavni su dio njegova života pa tako i njegovih menija.

Spontana i jednostavna, kako ju i sam naziva, Salvatoreova kuhinja oduševljava. Spoj je to mediteranske i kampanijske tradicije s vrhunskim sastojcima, ribom i morskim plodovima svježe ulovljenim te povrćem i voćem uzgojenim tek nekoliko kilometara od restorana.

Svoju kulinarsku karijeru započeo je još kao dječak, iz dosade, pripremajući ribu koju je zajedno s prijateljima upravo ulovio, a prvi je posao dobio sa 16 godina kada je pripremao caponatu, sicilijansku salatu od patlidžana.

Kad ne spravlja vrhunska jela u svom restoranu, Salvatore Elefante putuje i podučava brojne chefove kako da unaprijede svoje menije. Austrija i Hrvatska dvije su države koje najčešće posjećuje, a upravo je Rovinj njegova iduća destinacija.

 

Istria Gourmet Festival: Autumn 2017
» Chefs Gala @Brasserie Adriatic | Hotel Adriatic****

Email

Sponzori

Booking