Danijela Poljuha, dr.sc.

Istria Gourmet Festival: Spring 2017

» Istarska košarica zdravlja i vitalnosti:
prirodni antioksidansi u srcu kulinarske tradicije

» Prezentacija [pdf/1,6 mb]

» O predavaču: dr. sc. Danijela Poljuha
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč
www.iptpo.hr

Dr. sc. Danijela Poljuha voditeljica je Genetičkog laboratorija u porečkom Institutu. Uz znanstvena istraživanja bavi se i popularizacijom znanosti, pronalazeći neiscrpne izvore inspiracije u dodirnim točkama znanosti i umjetnosti. Fokus njezinih istraživanja usmjeren je na biljnu genetiku i primjenu molekularnih biljega u zaštiti i očuvanju genetskih resursa u hortikulturi, a s naglaskom na mediteranske kulture - vinovu lozu i maslinu.

Dolaskom u Istru, u kojoj sa zadovoljstvom živi već 15 godina, otkriva novi svijet boja i okusa, skrivenih u prirodnom i tradicijskom naslijeđu ovoga kraja, što kod nje pobuđuje interes za istraživanje biološki aktivnih tvari i antioksidacijskog kapaciteta starih autohtonih biljnih vrsta i njihovog potencijala za očuvanje zdravlja i unapređenje kvalitete života.

Email

Sponzori

Booking