Chef Gaetano Torrente

La Cuopperia Del Convento
Cetara, Costiera Amalfitana (IT)
www.alconvento.net

Gaetano Torrente rođen je 20.8.1990. u Salernu. 2008. godine stječe zvanje tehničar za ugostiteljske usluge pri Profesionalnom institutu za trgovinu i usluge u turizmu u mjestu Maiori (Salerno). Odrasta u obitelji ugostitelja koja vodi restoran 'Al Convento' u Cetari (Salerno). Uz očevu potporu 2007. otvara mali lokal 'La Cuopperia del Convento', specijaliziranom za pripremu pržene ribe servirane u kuhinjskom kraft papiru zvanom 'Cuoppo' prema staroj ribarskoj tradiciji poznate Coste d'Amalfi.

2012. godine započinje suradnju s Eataly koja u sklopu koje nastaje ponuda "Fritto di Pasquale e Gaetano Torrente" u Rimu, a potom u Milanu, Torinu, Istanbulu, Dubaju...

U Franciacorti (Erbusco) 2014. godine otvara restoran 'Burro& Alici' specijaliziran za morsku ponudu gdje radi kao prvi chef, a sve ciljem promocije svoje kuhinje na sjeveru Italije.
2015. započinje suradnju sa tržnicom 'Mercato Centrale di Firenze' gdje otvara lokal 'Fritto all'Italiana di Gaetano e Pasquale Torrente'. Sudjelovao je na niz konferencija te putujućih promocija kao što su 'Ceste Mozzarelle' u Milanu, Parizu, Londonu, Rimu i NY.

» Značaj i bogatstvo plave ribe: Cuòppo napoletano
» Gala: Chef Oliver Glowig & Chef Gaetano Torrente

Email

Sponzori

Booking