Chef Oliver Glowig

Oliver Glowig al Mercato Centrale, Roma (IT)
Michelin 2*
www.oliverglowig.com

Strast za kuhanjem koja traje cijeli život: to je priča Olivera Glowiga.
Ljubav za tim umijećem nastaje još kada je kao dijete, u pratnji svoga oca, isprobavao nove restorane. Izbor da pohađa hotelijersku školu bio je skoro pa obavezan korak. Nakon završetka školovanja stječe izuzetno iskustvo u restoranu 'Le Gourmet' kod chefa Otta Kocha, a potom i restoranu “Acquarello” Maria Gambe oba smještena u Münhenu. Želja za produbljivanjem svog znanja o talijanskoj kuhinji dovodi  ga do preseljenja, na jednu sezonu, u Italiji gdje dobiva priliku raditi kod poznatog chefa Gualtiera Marchesija. 2001. godine seli u Capri, a u narednoj godini kao executive chef započinje svoju avanturu u restoranu 'Olivo'. Nakon toga slijede brojna iskustva u Italiji i inozemstvu tijekom kojih surađuje sa poznatim chefovima među kojima su i Alaine Ducasse i Sergio Mei. Upravo u monednome mjestu Capri gradi svoj imidž chefa koji posebnu pažnju posvećuje kvaliteti sastojaka uz mirise i okuse mediteranske tradicije.

Kao ambasador talijanske gastronomske kulture, nastoji formirati nove sljedbenike koji mu pomažu u projektu promocije mediteranske prehrane u svijetu; počevši od restorana 'Primavera by Oliver Glowig' u Ritz Carlton u Bahrainu, do restorana 'Locanda by Oliver Glowig' u Saas Fee u Švicarskoj, zatim 'Toca' u Torontu... U potrazi je za kvalitetnim i dobrim sirovinama – tjesteninama, uljima, siru, vinima...koje vrednuje i reinterpretira s dozom poštovanja, mudrosti i kreativnosti.

» Gala: Chef Oliver Glowig & Chef Gaetano Torrente

Email

Sponzori

Booking