Chef Oliver Glowig

Oliver Glowig al Mercato Centrale
Roma (IT)
Michelin 2*
www.oliverglowig.com

Istria Gourmet Festival: Spring 2017

» Show cooking chefa Olivera Glowiga:
Tradicija u mojoj mediteranskoj kuhinji

» Gala: Chef Oliver Glowig & Chef Gaetano Torrente

Strast za kuhanjem koja traje cijeli život: to je priča Olivera Glowiga.


Ljubav za tim umijećem nastaje još kada je kao dijete, u pratnji svoga oca, isprobavao nove restorane. Izbor da pohađa hotelijersku školu bio je skoro pa obavezan korak. Nakon završetka školovanja stječe izuzetno iskustvo u restoranu 'Le Gourmet' kod chefa Otta Kocha, a potom i restoranu 'Acquarello' Maria Gambe, oba smještena u Münhenu.

Želja za produbljivanjem svojih znanja o talijanskoj kuhinji odvodi ga na jednu sezonu u Italiju, gdje dobiva priliku raditi kod poznatog chefa Gualtiera Marchesija. Potom 2001. seli u Capri, a u narednoj godini kao executive chef započinje svoju avanturu u restoranu 'Olivo'.

Slijede brojna iskustva u Italiji i inozemstvu tijekom kojih surađuje s poznatim chefovima među kojima su i Alaine Ducasse i Sergio Mei. Upravo u mondenom mjestu Capri gradi svoj imidž chefa koji posebnu pažnju posvećuje kvaliteti sastojaka uz mirise i okuse mediteranske tradicije.

Kao ambasador talijanske gastronomske kulture nastoji formirati nove sljedbenike koji mu pomažu u projektu promocije mediteranske prehrane u svijetu - počevši od restorana 'Primavera by Oliver Glowig' u Ritz Carltonu u Bahrainu pa do restorana 'Locanda by Oliver Glowig' u gradiću Saas Fee u Švicarskoj te 'Toca' u Torontu...

Uvijek je u potrazi za kvalitetnim i dobrim namirnicama - tjesteninama, uljima, sirom, vinima... koje vrednuje i reinterpretira s dozom poštovanja, mudrosti i kreativnosti.

Email

Sponzori

Booking