Chef Vincenzo Guarino

Il pievano
Gaiole in Chianti, Siena (IT)
Michelin 1*
www.vincenzoguarino.com

Istria Gourmet Festival: Spring 2017

» Riža, razni načini pripreme
» Prezentacija [pdf/1,7 mb]

» Gala: Chef Giuseppe Mancino & Chef Vincenzo Guarino

Chef Vincenzo Guarino rođen je 4. travnja 1977. u gradiću Vico Equense pokraj Napulja. Nakon što je maturirao na profesionalnom Institutu za hotelske usluge i ugostiteljstvo u mjestu Roccaraso (Aquila), započinje praksu u mondenim destinacijama poput Zuricha, Napulja i Milana, s afirmiranim zvijezdanim chefovima kao što su Fredy Girardet, André Jaeger i Davide Oldani. Pohađa specijalizirane tečajeve slastičarstva, pripreme rižota i finger fooda.

Na početku svoje karijere radi u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama, uz chefove kao što su Gualtiero Marchesi, Peter Wiss u Gstaadu i Nazzaren Menghini u Rimu. Nakon takvog iskustva stječe titulu executive chefa u prestižnom Relais & Châteaux Bellevue Syrene u Sorrentu.

Godine 2009. osvoja prvu Michelinovu zvjezdicu kao izvršni chef u restoranu hotela 'Il Patriarca' u mjestu Chiusi (Siena). Spomenuta zvjezdica ponovo je potvrđena 2012. godine kada radi kao executive chef u restoranu 'Grand Hotel Angiolieri' u svojem rodnom Vico Equenseu. Potom se vraća u Toskanu gdje započinje s radom u restoranu 'Il Pievano' u dvorcu Spaltenna u kojem nakon samo šest mjeseci - u studenom 2016. godine - osvaja Michelinovu zvjezdicu.

Email

Sponzori

Booking