Chef Vincenzo Guarino

Il pievano, Gaiole in Chianti, Siena (IT)
Michelin 1*
www.vincenzoguarino.com

Rođen je 4. travnja 1977. u gradiću Vico Equense (Napoli). Nakon što je maturirao na profesionalnom Institutu za hotelske usluge i ugostiteljstvo u mjestu Roccaraso (Aquila),  započinje praksu u mondenim destinacijama poput Zuricha, Napulja i Milana s afirmiranim zvijezdanim Chefovima kao što su Fredy Girardet, André Jaeger i Davide Oldani. Pohađa specijalizirane tečajeve slastičarstva, pripreme rižota i finger fooda.

Na početku svoje karijere radi po raznim Michelinovim restoranima uz Chefove kalibra Gualtiera Marchesija, Petera Wissa u Gstaadu i Nazzarena Menghini u Rimu. Nakon takvog iskustva, stječe titulu Executive Chefa u Relais & Châteaux Bellevue Syrene u Sorrentu.

Godine 2009. osvoja prvu Michelinovu  zvjezdicu dok radi kao Executive Chef  restorana hotela "Il Patriarca” u mjestu Chiusi (Siena). Spomenuta nagrada ponovo je potvrđena 2012. godine kada radi kao Executive Chef  u restoranu "Grand Hotel Angiolieri" u njegovom rodnom Vico Equense. Nakon toga se vraća u Toskanu gdje  započinje s radom u restoranu 'Il Pievano' u dvorcu Spaltenna, gdje nakon samo šest mjeseci u studenom 2016. godine osvaja Michelinovu zvjezdicu.

» Gala: Chef Giuseppe Mancino & Chef Vincenzo Guarino

Email

Sponzori

Booking