Modeli poslovanja

Razlikujemo dva poslovna modela u ovisnosti o skupini (vrsti) smještajnih kapaciteta:

1) HOTELI, TURISTIČKA NASELJA, KAMPOVI
IRTA  kroz svoj prodajni centar vrši uslugu posredništva u rezervaciji smještajnih kapaciteta kroz 4 kanala prodaje:
1) Putem on-line bookinga
2) Putem upita e-mailom (upit gosta, slanje info ponude, prihvat ponude i garancija rezervacije / mail order, te slanje potvrde o rezervaciji)
3) Putem telefonskog upita (upit gosta, info ponuda, prihvat ponude i grancija rezervacije/telephone order, te slanje potvrde o rezervaciji putem e-maila ili faxa)
4) Putem upita preko faxa (upit gosta, slanje info ponude, prihvat ponude i garancija rezervacije/mail order, te slanje potvrde o rezervaciji)

2) PRIVATNI SMJEŠTAJ (Kuće za odmor, apartmani, sobe)
IRTA  za ovu skupinu ne vrši uslugu posredništva u rezervaciji smještajnih kapaciteta.
Pored osnovnog (besplatnog) prikaza, na stranicama www.istra.com IRTA osigurava kompletan prodajni sustav svima onima koji u istome nalaze svoj interes (uz godišnju paušalnu naknadu). U oba slučaja (besplatno i uz godišnju paušalnu naknadu) svi izravni mailovi, ispunjeni obrasci za upit za smještaj ispunjeni od posjetitelja ovog portala, opći obrasci i on-line rezervacije prispijevaju izravno vlasniku (ili zakonskom predstavniku) objekta. Vlasnik samostalno i izravno naplaćuje uslugu smještaja od gosta bez posredništva.

 

Način rezervacije smještaja, ažuriranje opisa smještajnih objekata, raspoloživosti i cijena, naknada  za uslugu posredništva u rezervaciji smještajnih kapaciteta (HOTELI, TURISTIČKA NASELJA, KAMPOVI), obračun i fakturiranje provizije za uslugu posredovanja (HOTELI, TURISTIČKA NASELJA, KAMPOVI), kao i visina paušalnog iznosa (PRIVATNI IZNAJMLJIVAČI) pitanja su koja su regulirana specifičnim ugovorima:

1)    UGOVOR O E-DISTRIBUCIJI putem destinacijskog portala za sektor hotela, turističkih  naselja i kampova.  Dokument možete preuzeti OVDJE.
2)    UGOVOR O E-DISTRIBUCIJI putem destinacijskog portala za sektor privatnih iznajmljivača.  Dokument možete preuzeti OVDJE.

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • World's 2nd Best Olive Oil Producing Region

 • 20 Best World Destionations 10 Best Summer Trips

 • Best of Europe: Top 15 Food & Wine Destionations

 • Best Life Changing Trips

 • Top 10 Off the Path Wine Regions

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

 • Destionation Award 2013 Beach Holidays

Istra i u 2014 . nastavlja s renomeom kao jedna od vrhunskih svjetskih destinacija nakon što je dobila niz priznanja od strane vodećih turističkih vodiča poput Lonely Planeta i National Geographic Travelera. Istarski poluotok je i dalje hvaljen od strane najpoznatijih turističkih vodiča i novinara.

Call CenterInformacije i rezervacije

+385 52 880088

 • Brošure
 • Newsletter
 • Booking

  Booking

Booking