01.12.2017.

Veliko priznanje ruskog National Geographic Travelera

Hrvatska je proglašena najboljom destinacijom za obiteljski odmor u 2017. godini za ruske turiste! Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada u organizaciji National Geographic Travelera Russia, a nagrada se dodjeljuje za najbolje destinacije za odmor ruskih turista i to na osnovu glasova čitatelja, kojih je ove godine bilo više od 270.000. Svečana dodjela održana je u Moskvi 30. studenog, a Hrvatska je pobijedila u kategoriji „Obiteljski odmor“ i to u jakoj konkurenciji zemalja kao što su Turska, Bugarska, Grčka, Finska i Cipar.

Hrvatska je tako još jednom dokazala da je prepoznatljiva destinacija za obiteljski odmor na ruskom tržištu, odnosno destinacija koju ruski turisti svrstavaju u sam vrh poželjnih turističkih destinacija. Nagradu je, u ime Hrvatske turističke zajednice, primio direktor predstavništva Rajko Ružička, koji se tom prilikom zahvalio na ukazanom povjerenju i nagradi koja će svakako poslužiti i kao dodatna motivacija za buduća djelovanja na ovom, kako je rekao, za hrvatski turizam vrlo važnom tržištu. „Sjajno je to što, unatoč određenim poteškoćama koje su zahvatile ovo tržište, već tri godine zaredom ruski turisti i ruski turistički sektor prepoznaju Hrvatsku kao važnog i pouzdanog partnera“, poručio je Ružička, dodavši kako ova nagrada potvrđuje dobru poziciju naše zmelje na ruskom tržištu.

Nagrade National Geographic Traveler Awards 2017 dodijeljene su u nekoliko kategorija, poput one za najbolju ljetnu plažnu destinaciju, najbolju zimsku skijašku destinaciju, najbolju destinaciju za izlete, eno gastro destinaciju godine, najbolju egzotičnu destinaciju, najbolju destinaciju za zdravstveni turizam i druge.

Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu turističke godine, s tržišta Rusije ostvareno je više od 132.000 dolazaka i 950 tisuća noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto i noćenjima od 10 posto. Na vrhu su ljestvice po ostvarenim noćenjima ruskih turista istarske destinacije Poreč i Umag.

» Ostale vijesti

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking