Nagrade Zlatna koza - Capra d'oro 2017.

 

Kategorija: Turistički proizvod

Nagrada za Turistički proizvod ove godine pripala je pulskom poduzeću
Idea Istra
za tematski muzej
Kuća istarskog maslinovog ulja
Ona predstavlja maslinare i njihova vrhunska ulja, kroz tematski muzej govori o povijesti i tradiciji maslinarstva u Istri, u vođenim degustacijama uči posjetitelje kako raspoznati vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja te kako pravilno kušati, a kroz ljetna događanja predstavljaju se maslinari direktno posjetiteljima. Njihova je filozofija spajanje turista i lokalnih proizvođača, objedinjavanje istarske tradicije i suvremenih spoznaja o preradi i korištenju ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Projekt je već u prvoj godini pokazao mogućnost samoodrživosti, a atraktivnost potvrđuju odlične ocjene u više od 50 komentara objavljenih na svjetskom portalu Trip Advisoru.
» www.oleumhistriae.com


Nagradu za turistički proizvod u zelenoj Istri osvaja tvrtka
Istra život
za adrenalinski park  
Glavani park
Ovaj je park 2017. godinu počeo veoma "napeto", odnosno značajnom investicijom: gradile su se tri nove igre, ali i koncertna arena u kojoj su se ljeti održavali rock i blues koncerti.
Uz već atraktivne izazove i doživljaje, u travnju je izgrađena i profesionalna stijena za penjanje visoka 12 metara s 11 smjerova, a proizvod koji se posebno ističe jest prva i jedina ljudska praćka u Hrvatskoj - poznatija kao katapult. Tako je u ovoj godini Glavani park postao cjeloviti turistički proizvod s ponudom koja posjetiteljima svih godina pruža više od 5 sati zabave i posluje 365 dana u godini, a time brine i o lokalnoj zajednici te međusobnoj suradnji lokalnih poslovnih subjekata kao i promociji održivog turizma.
» www.glavanipark.com


Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking