Nagrade Zlatna koza - Capra d'oro 2017.

Nagrade pojedincima

Željko Kukurin,
predsjednik Uprave tvrtke Valamar Riviera
dobitnik je nagrade Zlatna koza - Capra d'oro za 2017. godinu
za izuzetan doprinos razvitku i promociji turizma Istre

Željko Kukurin rođen je 1974. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1999. i potom 2003. godine i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, stekavši titulu magistra znanosti u marketingu. Godine 2010. završio je studij internacionalnoga menadžmenta na studiju EMBA na Sveučilištu Bocconi u Milanu.
Svoju poslovnu karijeru započeo je 2000. godine kao pripravnik u Rivijeri Poreč, članici grupacije Valamar, a od 2003. do 2009. godine obnašao je različite menadžerske poslove u prodaji i marketingu Valamara, uz strateške projekte u grupi.
Već 2010. postaje predsjednika Uprave hotelske kuće Istraturist Umag i 2014. godine sudjeluje u ostvarenju najveće transakcije u povijesti hrvatskog turizma - prodaje Istraturista za 120 milijuna eura.
U lipnju 2015. godine imenovan je predsjednikom Uprave konsolidiranog portfelja Valamar Riviere. Tada započinje i snažan investicijski ciklus, preuzeto je nekoliko turističkih kompanija, realizirano je više strateških partnerstva i ostvaren je značajan rast prihoda, broja zaposlenih i vrijednosti Valamara koji postaje vodeće turističko poduzeće u Hrvatskoj.
Ostvarenjem investicija u vrijednosti od 906 milijuna kuna u 2017. godini, Valamar je na čelu s gosp. Kukurinom realizirao najveći godišnji investicijski ciklus u hrvatskom turizmu, te ostvario gotovo 6 milijuna noćenja stranih turista koji ostvaraju gotovo 3 milijarde kuna turističke potrošnje. Uz to, Valamar je u 2017. godini otvorio više od tisuću novih radnih mjesta svih profila čime ova tvrtka značajno doprinosi gospodarstvu Istarske županije i razvoju turizma Istre i Hrvatske.
Nedavno je proglašen i gospodarstvenikom godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.


Turistička zajednica svake godine dodjeljuje i posebno priznanje stranom partneru za izuzetan doprinos promociji turizma Istre, a ove godine nagradu Zlatna koza - Capra d'oro zasluženo osvaja
Robert Clarke (Oz Clarke)
Oz Clarke, jedan je od najpoznatijih vinskih stručnjaka i publicista na svijetu čiji se impresivan ugled temelji na opsežnom znanju o vinima. Široj publici u Velikoj Britaniji poznat je po emisijama i prilozima za BBC, dok je u stručnim krugovima cijenjen kao izniman edukator i autor brojnih knjiga, članaka i publikacija o vinu. Osvojio je i sve prestižne nagrade koje vinski kritičar može dobiti, od Velike Britanije do SAD-a.

Posebnu zahvalu za životno djelo, za dugogodišnje stvaralaštvo i izniman kreativni doprinos
promociji turizma Istre posvećujemo
Predragu Spasojeviću
Umjetnik i dizajner Predrag Spasojević neizbrisivo je doprinio podizanju vizualne kulture i ugledu grafičkog oblikovanja u Istri.
Bavio se grafičkim dizajnom i njegovao grafičku tehniku likovnog izražaja.
Njegovo djelovanje obilježeno je, prvenstveno, u područjima oblikovanja plakata i cjelokupnih vizualnih rješenja, ali bio je svestran autor, čija djela još i danas otkrivamo...
Uz grafički dizajn, likovnu djelatnost i izdavaštvo, dešavaju se i iskoraci u polja dizajna interijera, produkt dizajna, destinacijskih i korporacijskih identiteta, ali i zdravstvenih i dobrotvornih akcija, zatim vizualnih identiteta i logotipova do unikatnih kreacija za prijatelje.
Za Turističku zajednicu Istre oblikovao je niz brošura od samih početaka njezina djelovanja - image brošuru, katalog smještaja, kalendar manifestacija, brošuru dobrodošlice turistima - Willkomen in Istrien, katalog sporta, mini-monografiju Istra - veliko srce Jadrana, brošuru Istra Mix koja je još davnih dana ponudila gostima doživljaje izvan "sunčane domene" pod motom "što raditi u Istri kada pada kiša"...
Osmislio je gastronomski vodič Istre 1996. godine, katalog kongresnog turizma, predstavio DMC ponudu, a za najmlađe nacrtao prekrasnu bajku o Istri - Una, povedi i mene.

Dio Predragovog opusa neraskidivo je vezan uz kolegu i prijatelja,
našeg dragog suradnika
Renca Kosinožića
O njegovom iznimnom autorskom radu govore brojne fotografske nagrade i priznanja. Hrvatska radiotelevizija 2003. snimila je o njemu prilog ‘Fotografija u Hrvatskoj’. I sam strastveni skijaš i zaljubljenik u planinske visove, bio je službeni fotograf Hrvatskog skijaškog saveza od 1998. godine obilazeći sva svjetska natjecanja, svjetska prvenstva pa i Zimske olimpijske igre.
Posebno je bogat i raznolik Rencov fotografski opus istarskih pejzaža, arhitekture, tradicijskih zanata i ljudi. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, tematskim i prigodnim, u zemlji i inozemstvu, a fotografije su mu objavljene u mnogim monografijama - o Poreču, Istri, Puli, Dubrovniku, Humu, o istarskim narodnim nošnjama...
Nama ostaju najdraži njegovi radovi utkani u pregršt maštovitih brošura, knjiga i plakata kojima se prenosila priča o jednoj maloj destinaciji skrivenoj u srcu Mediterana...

Posebna zahvala gosp. Jerku Sladoljevu, gosp. Ediju Černjulu i gosp. Davorinu Flegu
na aktivnom doprinosu i dostignućima koja su nedvojbeno pridonijela razvoju naše turističke Istre.
Edi Černjul
u svojoj je karijeri stekao bogato iskustvo u turističkom sektoru: od mjesta turističkog vodiča, do direktora poslovnih jedinica nekadašnjeg poduzeća u Rapcu koje je doživjelo niz organizacijskih promjena, i do predsjednika, potpredsjednika te savjetnika Uprave tadašnjeg društva Riviera Adria. Dobitnik je nagrade Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika kao najbolji menadžer u velikim poduzećima, 2013. godine. Bio je predsjednik Turističkog saveza Grada Labina, a danas je aktivan član vijeća turističkih zajednica Grada Labina, Općine Raša i Istarske županije.

Davorin Flego
obavljao je različita zaposlenja od hotelskog poduzeća Jadran Rovinj, direktora tvrtke Valalta. Obnašao je i funkciju predsjednika Skupštine općine Rovinj, predsjednika Gradskog vijeća Rovinja u četiri mandata, član je skupštine rovinjske turističke zajednice čiji je predsjednik bio u dva mandata. Godine 2012. postaje i  član Turističkog vijeća TZ Istarske županije. Bio je akter radnih timova koji su donosili odluke i promovirali inicijative za izgradnju jezera Butoniga, izgradnje zgrade Istarskog aerodroma, izgradnje prve dionice Istarskog ipsilona i vijadukta Limska draga i mnogih drugih projekata.

Jerko Sladoljev
Za njega možemo reći da je cijeli svoj radni i životni vijek živio turizam i za turizam. Iako se pretežito bavio marketingom u turizmu, vrlo je aktivno djelovao u kamping turizmu gdje je inicirao osnivanje Udruge naturističkih središta, Udruge kamping središta Jugoslavije, zatim Udruge Kamping udruženja Hrvatske te Udrugu kampista Hrvatske za korisnike kamping usluga. Njegovom aktivnošću i djelovanjem Kamping udruženja Hrvatske izmijenjena je poslovna koncepcija razvoja kampova u velikom dijelu Hrvatske, a posebice u Istri. Dobitnik je brojnih turističkih i društvenih nagrada, i premda u mirovini, turizam u njemu ni danas ne miruje.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking